Számolni kell velük

2022.08.23. 02:00

Olimpiai szám a C2 500 méter – sokasodó riválisok

Molnár Gergely, a DKSE Kajak-Kenu Szakosztályának vezetőedzője szerint összességében jó teljesítményt nyújtott a müncheni Európa-bajnokságon C2 500 méteren Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa, amely bár lemaradt a dobogóról, jelezte: továbbra is ott van a közvetlen élmezőnyben.

Szabó Szabolcs

Fekete Ádám és Hajdu Jonatán idényét számos probléma nehezítette Fotó: MW/TH

Dunaújváros „Ismerve a fiúk által elvégzett munkákat, nagyon sajnálom, hogy most nem jött össze a dobogó, ám úgy látom, nem kell szégyenkezniük. A csütörtöki előfutamban és a vasárnapi döntőben is kiegyenlített teljesítményt nyújtottak, mindent kiadtak magukból. A sportban nincsen ha... Nem tudjuk, mire lettek volna képesek, ha nem jönnek közbe a felkészülésüket nagyban befolyásoló sérülések, betegségek – értékelt lapunknak Molnár Gergely, a DKSE Kajak-Kenu Szakosztályának vezetőedzője, akit a riválisokról is kérdeztünk: 

– Mivel e szám szerepelt a 2024-es párizsi olimpia programjában, így már most borzasztóan kiegyenlített a mezőny, és feltételezhetően a ­riválisok köre még bővülni fog. A kenu 1000 és 500 méteres számok esetében is látható, hogy egyre hangsú­lyosabb szerepet kap a fizikai felkészültség, az erő. Jonatán és Ádám is technikás kenusok, akik nagyon jól és szépen úsztatják a hajót. A jövő év az olimpiai kvalifi­káció szempontjából kulcsfontos­ságú lesz, számos éles hazai és nemzetközi versennyel. Hajduék most is nüanszokkal maradtak le az éremről, és ­jelezték a riválisoknak, hogy továbbra is számolni kell velük. 

A szövetségi kapitány elégedett 
A magyar kajak-kenu válogatott 14 érmet: 7 aranyat, 4 ezüstöt és 3 bronzot szerzett a kajak-kenu Európa-bajnokságon, a dobogós helyek közül öt – 2, 2, 1 eloszlásban – olimpiai számban született. Hüttner Csaba szövetségi kapitány értékelésében úgy fogalmazott: maximálisan elégedettek lehetnek, mert azokat a számokat, amelyeket a két héttel korábbi kanadai világbajnokságon megnyertek, ezúttal is sikerült megnyerni. „Az idei világversenyeken a tavalyi hat olimpiai bajnokunkból öt nem versenyzett, ezzel együtt ez a fiatal csapat a vb-n és az Eb-n is meg tudta nyerni a pontversenyt, ez nagyon nagy dolog” – mondta a szakember.” 

MTI 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában