Birkózás

2022.08.19. 16:43

Nyikos Veronika világbajnoki bronzérmes lett Szófiában

2022. augusztus 15-én kezdődött az ez évi U20-as (volt junior) korosztály világbajnoksága Szófiában. A DKSE szerdai és csütörtöki napokon volt érdekelt, a magyar válogatottat a lányoknál a 76 kg-os súlycsoportban Nyikos Veronika képviselete, aki Európa bajnokként léphetett szőnyegre - tájékoztatta szerkesztőségünket Tombor István vezetőedző.

Majd így folytatta: - A sorsolásnak köszönhetően az első fordulóban nem kellett birkóznia, a második körben a pánamerikai bajnok kanadait legyőző göröggel mérkőzhetett a négy közé jutásért. 

- Vera nagyon határozottan kezdett és 20 másodperc alatt két vállra fektette ellenfelét. A következő mérkőzésén már a döntőbe jutás volt a tét, mégpedig azzal az indiai birkózólánnyal, aki tavaly U17-es világbajnoki címet szerzett. A mérkőzést az ellenfél kezdte jobban, 2:0-ás vezetést szerzett. Majd kemény küzdelem következett és Vera szép akcióját követően átvette a vezetést. Sajnos ebből a helyzetből az indiai ismét fordítani tudott és a vége előtt 6:5-re módosult az eredmény, ami már nem változott. Így az indiai birkózó jutott a döntőbe, Vera pedig a bronzéremért csatázhatott. Az érmes mérkőzéseket tegnap késő délután bonyolították, Veronika török ellenfelet kapott. Szintén fordulatos mérkőzésen Vera ragyogó összpontosítással, kiváló birkózással végül 7-5 arányú pontozásos győzelmet aratott, így az eredményhirdetéskor a dobogó harmadik fokára állhatott fel, világbajnoki bronzérmet szerzett. 

- Vera óriási teljesítményt nyújtott, hiszen néhány héttel ezelőtt mindössze 17 évesen megszerezte a korosztály európa bajnoki címét, most pedig VB bronzéremnek örülhetett. Szakosztályunk nagy reménysége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában