Birkózás

2022.08.18. 20:28

Nyikos bronzérmes lett

SzSz

Szófia 

Hétfőn kezdődött a bolgár fővárosban, Szófiában az U20-as birkózó-világbajnokság, amelyen szerdán a 76 kg-osok mezőnyében lépett szőnyegre a DKSE U20-as Európa-bajnoka, Nyikos Veronika. A kadetkorú, sérüléssel bajlódó Nyikos első találkozóján alig nyolc másodperc alatt elintézte ellenfelét, a görög Eleni Chrysikakit. Az elődöntőben azonban szoros csatában kikapott 6–5-re az indai Priya Priyától, így a már csütörtök délután rendezett hely­osztón a dunaújvárosi birkózó a bronzéremért küzdhetett tovább. 
A vigaszágon végük a török Melisa Saritac legyőzte a kazah Alina Jertosztikot, így a török lánnyal mérkőzhetett a dobogó harmadik fokáért a Dunaújvárosi KSE-KIMBA birkózója. 
Nyikos Veronika hatalmas küzdelemben szerezte meg az érmet. A magyar lány 5-2-re is vezetett, ám a török egyenlített. A vége előtt negyven másodperccel aztán egy szép támadással ismét meglepte ellenfelét, és végül 7-5-ös pontozással diadalmaskodott a bronzcsatában. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában