Vízilabda

2022.08.24. 20:10

Megfiatalított csapattal, de változatlan célokért

Szerdán délelőtt indult útnak a szombaton kezdődő spliti Európa-bajnokságra a magyar női vízilabda-válogatott, amely sérülés miatt elvesztette egyik kulcsemberét.

Szabó Szabolcs

archív

Fotó: MW

DH-információ - Maratoni nyári szezont teljesít a női pólóválogatott, hiszen az ezüstéremmel zárult budapesti világbajnokság után szombaton este Görögország ellen már megkezdődik Splitben a nem éppen könnyednek ígérkező kontinensviadal. 
Bíró Attila szövetségi kapitány már korábban pihenőt adott a csapat klasszisának, Keszthelyi Ritának. A napokban pedig kiderült, hogy a válogatott másik kulcsembere, Rybanska Natasa sem tarthat társaival, mivel vállsérülése nem jött rendbe. Az UVSE játékosát a ferencvárosi Dömsödi Dalma helyettesíti majd. 
 

A szerdai indulás előtt az mvlsz.hu-nak kifejtette: „Brutális az igénybevétel, nem irigylem a klubokat, amelyeknek októberben el kell kezdeniük a munkát a következő szezonra. Nem is tudom, mi lett volna, ha még a világliga döntőjét is megrendezik. A két világversennyel megspékelt nyárra, a nem mindennapi terhelésre jellemző, hogy az utolsó pillanatban is változtatni kellett a kereten: Rybanska Natasa válla nem jött rendbe, így nem tud velünk utazni. Nem egy 35 éves, hanem egy 22 éves játékosról van szó – azért ez sok mindent elárul az igénybevételről.” 
 

Mint arról korábban beszámoltunk, Keszthelyi Rita csapatkapitányi szerepét a ­DFVE klasszisa, Garda Krisztina vette át. Ezzel kapcsolatban Bíró elmondta: „Megújult csapattal megyünk, Garda Krisztina személyében új csapatkapitánnyal, de reményeim szerint ugyanazzal a hévvel, lendülettel. Rita hiányát egy játékos biztosan nem tudja pótolni, több kulcs­emberünknek közösen kell átvennie a szerepét. Saját magunkat is építenünk kell ­Splitben, az alapok mindenesetre megvannak ehhez.” 
 

Rögtön két éles meccs az Európa-bajnokság elején

 A magyar női válogatott az A csoportba került Görögországgal, Hollandiával, Németországgal, Romániával, Horvátországgal egyetemben. A csoporttalálkozók menetrendje: augusztus 27.: Magyarország–Görögország (20.30), augusztus 28.: Magyarország–Hollandia (19.30), augusztus 3.: Magyarország–Németország (11.30), szeptember 1.: Magyarország–Horvátország (17.30), szeptember 3.: Magyarország–Románia (10.00).  A magyar női válogatott Eb-kerete. Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE).Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (DFVE), Gurisatti Gréta (FTC), Horváth Brigitta (DFVE), Leimeter Dóra (BVSC), Mahieu Geraldine (DFVE), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Szilágyi Dorottya (DFVE), Vályi Vanda (FTC). 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában