Foci

2022.08.07. 21:05

Magabiztos győzelemmel lépett tovább a kupában a DFC gárdája

A 2022/2023. évi MOL Magyar Kupa 1. fordulójában magabiztos győzelmet aratott a Dunaújváros FC labdarúgócsapata. A DFC focistái szombaton, hazai pályán győztek a BKV Előre gárdája ellen, így ők várhatják a következő kör sorsolását.

Gróf András

Novák Zsombor lőtte a harmadik dunaújvárosi gólt Fotó: Laczkó I.

Fotó: LI

A háromgólos siker után jöhet a sorozat második köre

Előzetesen nehéz kupatalálkozóra számítottak a hazaiak, hiszen a fővárosi együttes két győztes mérkőzéssel kezdte az NB III. keleti csoportjának őszi szezonját. 
Azonban jól alakultak a dolgok, hiszen már az ötödik percben Hesz Olivér találatával vezetéshez jutottak a házigazdák. A folytatásban az újvárosiak irányították a játék menetét, és a huszonötödik percben kétgólosra növelték az előnyüket. A találatot a nyáron még a távozás gondolatával kacérkodó Székely Benedek szerezte. A szünetig hátralévő időben újabb találat már nem született. 
A pihenőt követően azonban felpörögtek az események. Az ötvenkilencedik percben büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Szabó Árpád értékesített. A szépítésnek viszont nem sokáig örülhetett a fővárosi alakulat, mert a hatvankettedik percben a nem sokkal korábban csereként beállt Novák Zsombor szerzett gólt, így újra megnyugtató volt az újvárosi előny (3–1). Öt perccel később pedig véglegesen eldőlt a továbbjutás kérdése, hiszen Szabó Norman öngóljával tovább nőtt a különbség a két csapat között. A teljesen hitehagyott vendégek kapuját a hetvenedik percben Jakab Dávid is bevette, a végeredményt a rendes játékidő vége előtt hét perccel Forgács Péter állította be. 
Dunaújváros FC – BKV Előre 5–2 (2–0) 
Dunaújváros FC: Pokorni – Papp M. (Szunyog a 90. P.), Hesz, Tóth G., Galambos, Barna Zs. (Gosztonyi a 61. p.), Dorogi R., Jakab D., Kesztyűs M. (Irimiás a 61. p.), Szepessy R. (Novák Zs. a 61. p.), Székely B. (Hegedűs K. a 84. P.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. 
BKV Előre: Horváth G. (Szüsz a 77. p.) – Girán, Forgács, Szabó N., Kubó (Kőrösi a 77. p.), Szabó Á., Benke Á. (Szabó D. a 73. p.), Tóth Sz. (Jáger a 64. p.), Egressy M., Ihos, Gyurkó (Mile a 73. p.). Vezetőedző: Albert Flórián. 
A Fejér megyei csapatok további eredményei az első körben: Tarr Andráshida SC (Zala megyei I. osztály) – Bicskei TC 2–6, Ercsi Kinizsi – Kaposvári Rákóczi FC (NB III nyugati csoport) 1–2, Balatonlelle (Somogy megyei I. osztály) – Iváncsa KSE 0–1, Nagyatádi FC (Somogy megyei I. osztály) – MÁV Előre FC Főnix 1–0, Vajta RSC – K. Ócsárd SE (Baranya megyei II. osztály) 0–3, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – FC Nagykanizsa (NB III nyugati csoport) 2–3, a Sárosd ­NKSC – Dunaharaszti MTK (Pest megyei I. osztály) találkozót vasárnap játszották. 

Így folytatják a csapatok 
A második fordulóban az első körből továbbjutott 64 együttes lép majd pályára. Tehát az első és másodosztályú csapatok még nem kapcsolódnak be a küzdelembe. A csapatokat a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportba sorolja (északkelet, délkelet, északnyugat, délnyugat). A kialakított sorsolási csoportokba került csapatokat sorsolják majd össze. A csoportokon belül nincs kiemelés, bárki játszhat bárkivel. Amennyiben a két fél között bajnoki osztálykülönbség van, akkor az alacsonyabb osztályú együttes a pályaválasztó. Amennyiben a két csapat azonos osztályban szerepel, akkor az játszhat hazai környezetben, amely az első körben idegenben szerepelt. Amennyiben ez sem dönt, akkor az elsőnek kihúzott klub lesz a pályaválasztó. 
 

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában