Debrecen

2022.08.07. 20:57

Kovács-Seres hat dobogós helye az ob-n

Kovács-Seres Hunor összesen hat éremmel zárta a szombaton befejeződött debreceni országos serdülő úszóbajnokságot. A DKSE kiválósága két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel várta az utolsó két nap küzdelmeit.

GP

A DKSE küldöttsége az országos bajnokságon Fotó: DKSE

A zárónapra is jutott egy aranyérem a DKSE kiválóságától Debrecenben

Pénteken 200 gyorson, majd 400 vegyesen volt érdekelt a döntőkben. Előbbi távon ugyan javított harmadik legjobb kvalifikációs idején, azonban ez most ismét csak a harmadik helyre volt elegendő. 400 vegyesen a negyedik legjobb idővel várhatta a dudaszót, s hiába az óriási egyéni csúcs, hajszállal lemaradt a harmadik helyről. A szombati záró napon aztán a junior Európa-bajnok 800 méter gyorson szállt harcba a bajnoki címért. Ezúttal esélyt sem hagyott vetélytársainak, ugyanis kiváló úszással, kilenc másodperccel megelőzve a másodikat újabb aranyéremnek örülhetett – ezzel hatra növelte éremkollekciójának számát. Ezzel pedig a dunaújvárosi klub az igen előkelő hetedik helyen végzett az éremtáblázaton, az ob-n összesen tizennyolc egyesület versenyzői tudtak dobogós helyeket szerezni. 
További eredmények. 
800 férfi gyors: 26. Markovics Benedek, 28. Kurucz Péter, 30. Kristóf Levente. 800 női gyors: 16. Vass Bianka, 23. Gál Dóra. 200 hát: 29. Gál D. 50 mell: 20. Bor Tamás. 100 pillangó: 51. Markovics B., 59. Kurucz P., 66. Kristóf L., 69. Bor T. 4×200 gyorsváltó: 12. ­DKSE (Deményi Zsombor, Markovics Benedek, Kurucz Péter, Bor Tamás). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában