Hajdu Jonatánért szoríthatunk C-2 500-on

2022.08.15. 21:10

Hüttner Csaba kijelölte a válogatott keretet

MTI

C-2 500-ban Hajdu Jonatánért is szoríthatunk a Multisport Eb-n

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Hüttner Csaba szövetségi kapitány kijelölte a müncheni Multisport Európa-bajnokság keretén belül csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő kajak-kenu kontinensbajnokságra utazó magyar csapatot. Az épeknél 33, a para szakágban pedig – Hajdu Botond döntése nyomán – tíz versenyző képviseli majd az országot a bajor fővárosban. A magyar válogatott négy arany-, egy ezüst-, és hat bronz­érmet szerezve második helyen végzett az augusztus eleji, kanadai világbajnokság éremtáblázatán, s a szövetség tájékoztatása szerint az Európa-bajnoki csapathirdetésénél – a jövő évi, olimpiai kvalifikációs vb-csapat kialakításán túl – a 2023-as Európa Játékokra való kijutás lehetősége is szempont volt. 
 

A K-1 500 méteren ezúttal is a Halifaxben ezer méteren ezüstérmet szerzett Rendessy Eszter lesz a magyar induló, amíg a férfikenusoknál a vb-hez hasonlóan ezúttal is Adolf Balázs viszi a C-1 1000 méteres számot, a szintén olimpiai műsoron lévő férfi C-2 500-on pedig Hajdu Jonatán és Fekete Ádám áll rajthoz Németországban. A női kenusokról Hüttner Csaba azt mondta, „a vb-n 200-on és 500-on is bronz­érmes Bragato Giada–Nagy Bianka-kettős éremszerzése nem lepett meg, mivel már a világkupán is dobogóra álltak, Münchenben is ők indulnak mindkét távon.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában