C2 500

2022.08.18. 20:25

Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa döntőzhet

Csütörtökön az elő- és középfutamokkal megkezdődtek a kajak-kenu versenyek a müncheni Multisport Európa-bajnokságon. A DKSE kenusa, Hajdu Jonatán és az újpesti Fekete Ádám alkotta egység futammásodikként egyből a fináléba jutott a C2 500 méteren.

SzSz/MTI

Aranyéremért kenuzik majd a Fekete Ádám és Hajdu Jonatán páros vasárnap Fotó: MTI/KSz

München Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosától az alapelvárás a vasárnapi döntőbe kerülés volt. Mindezt már csütörtökön délután teljesítették, hiszen a második helyen értek célba a kenupárosok 500 méteres versenyének kettes számú előfutamában a spanyol Moreno–Sierio-duó mögött. Hajduék fináléja augusztus 21-én 13.29-kor kezdődik. 
– Pályafutásunk egyik legjobb előfutama volt. A nemzetközi iram teljesen más, mint az otthoni, itt mindenki az életéért küzd. Talán most először éreztem azt, hogy az előfutamban is kordában tartottuk az iramot, annyira haltunk meg, amennyire kell. Ez az előfutam úgy nézett ki, ahogy annak ki kell néznie. Szeretnénk élvezni ezt az Eb-t, a fináléban pedig úgy odaállni, ahogy mindig, hogy nyerni szeretnénk – nyilatkozta a futam után Fekete Ádám. 
 

Regatta a Kikötői-öbölben 


 

Augusztus 27-én és 28-án első ízben rendezik meg a dunaújvárosi Kikötői-öbölben a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát. E seregszemle vállalt küldetése, hogy esélyt teremtsen minden résztvevőnek, hogy a nemzetek közötti klubversenyben mégis átélje az emelkedett nemzetközi versenyhangulatot és más nemzetek versenyzőivel mérje össze tudását. E verseny ebben az értelemben hiánypótló, célja pedig egyszerűen az, hogy a versenyzők számára olyan meghatározó élményt nyújtson, amely segíthet a kajak-kenu sportág iránti elkötelezettségük erősítésében, és abban, hogy elhatározzák sportkarrierjük magasabb szintre emelését. A szervezőbizottság az egyre erősödő infláció és az egyre romló gazdasági körülményekre tekintettel eltörölte a nevezési díjakat. A DKSE Kajak-Kenu Szakosztályának spanyol testvérklubja, a Club-Escuela Piragüismo Sueca már jelezte részvételi szándékát, csakúgy, mint a ciprusi Limassol Nautical Club is. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában