Labdarúgás

2022.07.05. 15:47

U20-as világbajnoki bronzérmest igazolt a DFC

facebook

Idáig csak az volt ismert, hogy kik távoznak az NB III.-as labdarúgó-bajnokság rajtjára készülő Dunaújváros FC együttesétől. Így elköszönt a klubtól Orczi Kristóf, Huszty Dániel, Szél Zsombor, Balogh Ádám, Áman Áron, Báló Tamás, Hompót Dániel, Székely Benedek, Petró Balázs, Tölgyesi Péter, valamint Tölgyesi Viktor. 
Kedden aztán az egyesület a hivatalos közösségi oldalán bejelentette az első nyári igazolását a korábbi U20-as világbajnoki bronzérmes Gosztonyi András személyében. 
Dr. Dobos Barna klubigazgató így jellemezte a játékost: – Rendkívül nagy rutinnal és játéktudással rendelkező labdarúgó csatlakozott felnőttegyüttesünkhöz. A Videoton csapatával magyar bajnokságot és szuperkupát is nyert, továbbá tagja volt a 2009-ben világbajnoki bronzérmet szerző U20-as együttesnek is. 
Ezenkívül a 31 éves játékos felnőtt pályafutása alatt játszott a Videoton mellett a Diósgyőr, a Haladás, a lengyel Slask Wroclaw együttesénél is. A legutóbbi hat szezont pedig a Kisvárdánál töltötte, először az NB II.-ben, majd a feljutás után 2018/19-től az élvonalban szerepelt. Legutóbbi szezonjában 28 mérkőzésen játszott, ebből az OTP Bank Ligában hétszer, a Magyar Kupában háromszor, a Kisvárda NB III.-as csapatában pedig tizen­nyolcszor. 
A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a DFC szerdán újabb edzőmérkőzést játszik az előző szezonban az NB II.-től búcsúzó Budaörssel, a találkozó zárt kapus lesz. Szombaton a másod­osztályú Siófok lesz az ellenfelük, a délelőtt 10.30-kor kezdődő meccsre – amit a stadionban rendeznek meg – már várják a szurkolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában