Labdarúgás

2022.07.24. 23:36

Rekkenő hőségben tartott kettős főpróbát a DFC

A 2022/2023. évi NB III-as labdarúgó-bajnokság őszi nyitányára készülő Dunaújváros FC együttese két edzőmérkőzést is játszott szombaton délelőtt a Dunaújváros Stadionban.

Gróf András

Irimiás Gergő (fehér szerelésben) győztes meccsen mutatkozott be a DFC-nél

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Dunaújváros - Horváth Ferenc vezetőedző kettéválasztotta a keretet, hogy minden labdarúgó megfelelő meccsterhelést kapjon a jövő heti bajnoki rajt előtt. 
Kilenc órai kezdettel a tavalyi Fejér megyei első osztályú bajnokság győztese, az NB III nyugati csoportjába sorolt Mór gárdája ellen lépett pályára az újvárosi együttes. 
A házigazdák magabiztos játékkal múlták felül ellenfelüket, ami biztató lehet a klubvezetés és a szurkolók számára is a Paksi FC második csapata elleni vasárnapi hazai idénynyitó találkozó előtt. 

Novák Zsombor (j) nagyon érezte a kaput a móriak ellen – kétszer is betalált Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros FC – Móri SE 5–0 (2–0) 
Dunaújváros FC: Hegedűs L. (Pokorni) – Szúnyog, Papp M., Tóth G., Galambos Á., Kesztyűs M., Irimiás, Jakab D., Hegedűs K., Novák Zs., Gosztonyi. 
Góllövők: Novák Zs. (2), Galambos, Papp M., Hegedűs K. 
A tizenegy órakor kezdődött a második találkozó, amelyen a Fejér megyei első osztályban szereplő MÁV Előre FC Főnix volt az ellenfél. 
Az óriási hőség rányomta a bélyegét az összecsapásra. Bár sokáig vezetett a dunaújvárosi együttes Szepessy Róbert góljával, ám a hajrában értékesített tizenegyessel egyenlített a székesfehérvári csapat, így döntetlennel zárult az utolsó felkészülési mérkőzés. 
Dunaújváros FC – MÁV Főnix FC 1–1 (1–0) 
Dunaújváros FC: Molnár L. (Gregus) – Juhász, Bozsoki, Hesz, Uzoma, Dorogi R., Gergely, Vörös T., Tóth Á. (Horváth T.), Szepessy R., Stampfel. Góllövő: Szepessy R. 
A DFC-vel kapcsolatos további aktuális hír, hogy a múlt hét végén a klub leigazolta Irimiás Gergő középpályást 
Dr. Dobos Barna klubigazgató így jellemezte röviden a piros-fehérek új játékosát: 
– Irimiás Gergő a Budapest Honvéd neveltje, de kölcsönben játszott az Ajka csapatában is. Határozott, tipikus labdaszerző játékos. A mellette lévő rutinos középpályásoktól sokat tanulhat. Horváth Ferenccel már dolgozott együtt, az ő ajánlására érkezett hozzánk. 
A már említett Paks II elleni szezonnyitó mérkőzés július 31-én, vasárnap 17.30-kor kezdődik a Dunaújváros Stadionban. A második fordulóban a DFC az MTK II vendégeként lép majd pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában