Pásti Áron Európa-bajnok lett

2022.07.28. 07:00

A dunaújvárosi sakkozó veretlenül nyert az U16-os mezőnyben

Gallai Péter

Sulyok Eszter, Pásti Áron és Borhy Marcell Fotó: chess.hu

Több magyar fiatal is nagyszerűen teljesített a görögországi Szalonikiben rendezett korosztályos rapidsakk-Európa-bajnokságon, amit a napokban rendeztek meg. Közülük kiemelkedett az U16-os mezőnyben veretlenül élen záró dunaújvárosi Pásti Áron, a Pannon Oktatási Központ diákja. 
A 2019 óta Fide-mester sakkozó – aki testvéreivel a Sentimento Ajka BSK színeiben versenyeznek – a kilenc partijából hatot megnyert, hármat döntetlenre hozott, így egy teljes ponttal megelőzve a többieket, megérdemelten szerzett aranyérmet. Pásti remekül kezdett, az első négy fordulóban két szlovén, egy osztrák és egy svéd vetélytársat győzött le. Aztán remizett a görög Magalakissal, majd legyőzte az ukrán Prokofievet, újabb döntetlen jött a lengyel Klimkowskival, majd a harmadik szlovént is felülmúlta. A zárókörben a román Filippel döntetlent ért el, így szerezte meg a magabiztos végső sikert. 
Dr. Palczert Miklós a hazai szövetség honlapján megjelent helyszíni beszámolójában így fogalmazott Pásti aranyérméről: – Áron a sikerének kulcsát abban látta, hogy a címviselők ellen a kölcsönös időzavarokban jó támadóterveket talált, és az ukrán rivális felett aratott győzelmére a legbüszkébb. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában