Minden éremből szereztek

2022.07.21. 02:00

Számos szép sikerrel zárták a bajnokságot a DKSE sportolói

SzSz

A DKSE legjobbjai a masters versenyen Fotó: DKSE

Július 16–17-én Szolnokon rendezték meg a Magyar Masters Bajnokságot. A DKSE-t egy kétszemélyes csapat képviselte. Mérlegük: egy arany, két ezüst és egy bronz. 
Vajda József a kenu egyesek 500 méteres mezőnyében a 65–69 évesek között indult, és nagy csatát vívott a Römi Sárkányhajó Klub versenyzőjével, Foltán Lászlóval, ám a hajrát ellenfele bírta jobban, így „Csutak” a második helyen végzett, amíg Vajda Józsefné (Dindi) ugyanebben a korosztályban a kajak egyesek 500 méteres versenyszámában állt rajthoz, és végzett szintén a második helyen. Rövid távon viszont „Csutak” nagy küzdelemben, egy nagyon jó hajrával visszavágott Foltánnak, és felállhatott a dobogó legfelső fokára: C1 200 m: 1. Vajda József. Párja is dobogós lett: K-1. 200 m: 3. Vajda Józsefné. 
A DKSE rutinos versenyzői a jelen versenyzőinek is példát mutatnak. Mindezt igazolja egy őszinte bejegyzés a DKSE hivatalos közösségi oldalán, amelyet Pető Zsolt jegyzett: „Dindi és Csutak! Büszkék vagyunk rátok! Csodálatos példa vagytok mindnyájunk számára!” A nehéz körülmények ellenére a DKSE kenusai közül Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám már ott van a világbajnoki és az Európa-bajnoki keretben. A maratoni táv kontinensversenyére pedig Máthé Krisztián és Kulcsár Dorina készül.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában