Labdarúgás

2022.07.15. 20:19

Mentődolgozók országos focitornáját rendezik holnap

Az Országos Mentőszolgálat Sportegyesület, a Magyar Labdarúgó Szövetség segítségével szombaton egész napos focitornát rendez a dunaföldvári sportpályán, amelyre az ország minden pontjáról közel kétszázötven résztvevőt várnak az OMSZ kötelékéből. Azonban nézőként bárkit szívesen látnak.

Gallai Péter

Homoki Attila a helyszínen – sok feladat várt a szervezőkre a kezdésig

Fotó: Gallai Péter

Dunaföldvár - A sportegyesület labdarúgó-szakosztályának vezetője a helyi mentőállomás ápolója, Homoki Attila, aki az első nyári focikupára a hazai, földvári helyszínt választotta. 
– Az utóbbi években a járvány megakadályozta versenyeink, közösségi programjaink szervezését. A sportegyesületünknek több szakosztálya is van. Ezekre most nyílt ismét lehetőség, egyik közülük ez a nagyszabású focitorna, amire az ország mentőállomásairól huszonkét csapat érkezik. Szombaton 8 órakor lesz egy kis megnyitó, majd utána indul útjára a labda négy csoportban, kispályás formában. Ahogy fűre lépünk, megszűnik a hierarchia, persze, odafigyelve egymásra – mondta lapunknak Homoki Attila. A főszervező kiemelte, sok támogatást kaptak az OMSZ és az OMSZ SE mellett. Megkeresték az MLSZ elnökét, Csányi Sándort is, aki készséggel segített, Tolna megyéből delegálnak játékvezetőket, térítésmentesen. Az előszállási úti sporttelepet a Holler UNFC elnöke, Holler Ferenc szintén ingyen biztosítja számukra minden létesítményével együtt. Kedvezményesen kapnak ebédet, a dunaföldvári önkormányzattól pedig sátrakat és padokat. 

– Úgy gondoltuk, hogy a focin kívül, ami ugye csak a kollégáknak szól, egyéb programokkal is készülünk, főleg a gyerekeknek, hogy igazi családi nappá tegyük a szombatot. Ugrálóvár, arcfestés, kézműveskedés is lesz, s persze ők is külön pályán rúghatják a labdát. Érkezik egy betegszállító jármű szirénával, kék villogóval és teljes felszereléssel – tette hozzá Homoki Attila. 
– Persze, mindenki számára a győzelem lesz a cél az eseményen, azonban esetünkben különösen jól cseng a fő cél: a kiváló hangulat mellett sérülésmentesen teljen a nap. A szabadnapján senki nem szeretne dolgozni – jegyezte meg nevetve a főszervező. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában