Labdarúgás

2022.07.01. 23:10

Ismét magasabb osztályú ellenféllel

Gróf András

20220624 Dunaújváros Dunaújváros FC (NB III.) - MOL Fehérvár FC (NB I.) felnőtt férfi labdarúgó edzőmérkőzés Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH Képen: JAKAB DÁVID CSABA #10

Fotó: Zsedrovits Enikő

Dunaújváros - A 2022/2023. évi NB III.-as labdarúgó-bajnokság rajtjára készülő Dunaújváros FC együttese ma újabb felkészülési mérkőzést játszik. Az újvárosiak ezúttal a másod­osztályú Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként lépnek pályára. Az edzőmérkőzés 10.30-kor kezdődik a Szent Gellért Fórumban. 
A DFC gárdája a múlt hét elején Horváth Ferenc irányításával kezdte meg az edzéseket, és pénteken már pályára is léptek. Ellenfelük hazai környezetben az NB I.-es MOL Fehérvár FC csapata volt. Ezt a találkozót 5–0-ra nyerte az első osztályú együttes, amely sokkal előrébb tart a felkészülésben. A szombati mérkőzés sem lesz sokkal könnyebb, hiszen a szegediek az elmúlt bajnoki esztendőben sokáig a feljutásért harcoltak a Merkantil Bank Ligában. 


Ezek ismeretében újabb komoly feladat vár a formálódó dunaújvárosi együttesre, amelynek játékoskerete alaposan átalakul, hiszen jelen állás szerint távozik a klubtól Orczi Kristóf, Huszty Dániel, Szél Zsombor, Balogh Ádám, Áman Áron, Báló Tamás, Hompót Dániel, Székely Benedek, Petró Balázs, Tölgyesi Péter és Tölgyesi Viktor is. Természetesen a helyükre érkezők is lesznek, de konkrét nevekről a klub csak hétfőre ígért tájékoztatást. Minden bizonnyal a szombati edzőmérkőzés tapasztalatai alapján döntenek majd. 
 

A további tervezett program a következő: Dunaújváros FC–Budaörs (július 6., szerda, 10 óra), Dunaújváros FC–BFC Siófok (július 9., szombat), Paksi FC II–Dunaújváros FC (július 13., szerda), Dunaújváros FC–Mór és Dunaújváros FC–Főnix FC (július 24., vasárnap). 
A Budaörs elleni találkozó kivételével a pontos kezdési időpont még hiányzik. Az első bajnoki fordulót július 31-én rendezik. 

Vezető képünk archív. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában