Triatlon

2022.07.17. 22:17

Füzesy Dávid nem talált legyőzőre kategóriájában

Remek eredményekkel zárták a szombati, tatai Old Lake Man rövid távú országos triatlon bajnokságot a dunaújvárosi versenyzők. A Dunaújvárosi Triatlon Sport­egyesület (DTSE) legjobbja Füzesy Dávid a férfi abszolút mezőnyben a negyedik helyen végzett, amíg kategóriájában nem talált legyőzőre.

Szabó Szabolcs/MTI

Tata/Dunaújváros - Az elmúlt hétvégén két „triatlonos” fővárosra is figyelhettek hazánkban a sportág kedvelői. Hagyományosan Tiszaújváros adott otthont a magyarországi Európa-kupa versenynek, amíg a tatai Öreg-tónál rendezték meg rövid távú (1500 méter úszás, 40 kilométer kerékpározás, majd 10 kilométer futás) triatlon országos bajnokságot. 

Füzesy Dávid rendre kiválóan versenyez Tatán, ezúttal sem történt másként Fotó: DH-archív

Az utóbbi években a Dunaújvárosi Triatlon Sport­egyesület színeiben versenyző Füzesy Dávid rendre jól szerepelt Tatán. Ez most szombaton sem volt másként, hiszen, alig lemaradva a dobogóról, a negyedik helyen végzett a teljes férfimezőnyt tekintve, 2 óra 1 perc 28 másodperc alatt teljesítve a távot. A férfiaknál a sorozatban harmadszor diadalmaskodó Faldum Gábor (Baja) ért célba elsőként, 1 óra 55 perc 18 másodperces idővel, megelőzve Badar Gergőt (Veszprém) és Berekméri Leventét (FTC). 
A riói olimpikon Faldum az MTI-nek elmondta: úgy készült, hogy az idén középtávon ob-győztes, duatlonban közép- és rövidtávon is első Badarral lesz nagy csatában a győzelemért, és a tervezetthez képest más forgatókönyv alapján ugyan, de végül sikerült legyőznie legnagyobb riválisát. 


A hölgyeknél Zelinka Gabriella (UTE) győzött, ő 2 óra 12 perc, 14 másodperc alatt ért célba. A második helyre a szintén újpesti Malatinszky Szófia futott be, a tavalyi bajnok Csomor Erika pedig a dobogó harmadik fokára léphetett fel. 
Lássuk a további dunaújvárosi triatlonosok eredményeit. A DTSE kötelékében rajthoz álló dr. Eszenyi Zoltán kategóriájában (45–49 év közötti férfiak) a 17. helyen zárt Tatán. Dósa Zoltán kategóriájában (40–44 év között) a 31. pozícióban fejezte be a versenyt. A rövid távú országos bajnokságon a Pannon Triatlon Klub színeiben Zombory István indult, ő kategóriájában (40–44 év között) a 26. helyen ért célba. 
Szintén Tata adott otthon vasárnap az Old Lake Man középtávú amatőr magyar kupának, ennek eredményeiről keddi kiadásunkban olvashatnak majd részletesen. 

Bragmayer történelmi sikere - Bragmayer Zsanett a magyar női versenyzők közül elsőként győzött a tiszaújvárosi rangos nemzetközi triatlonversenyen. A nőknél a szombati selejtezőt követően hat magyar volt érdekelt az Európa-kupa vasárnapi fináléjában, ahol abszolút favoritként indult a tokiói olimpián 12. helyezett Bragmayer, aki a legjobb idővel végzett előző nap. A magyar triatlonos a döntőben 59:39 perces eredménnyel, közel 20 másodperces előnnyel magabiztosan bizonyult a legjobbnak a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 km futásból álló sprinttávon. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában