Strandkézilabda

2022.07.11. 20:41

Európa-bajnokok a Kohász-játékosok

Gallai Péter

Az U16-os strandkézilabda-Európa-bajnokságot Prágában rendezték meg, a férfiaknál és a nőknél is a magyar válogatott bejutott a döntőbe, amelyeket vasárnap vívtak a csapatok, egyaránt Spanyolország ellen. A hölgyeknél két Dunaújvárosi Kohász-játékos kapott helyet a keretben, Fehér Luca és Megyeri Bodza, a kapusedző pedig a Kohász stábját erősítő Győri Ágnes. 

Fehér Luca és Megyeri Bodza a csapatban, Győri Ágnes a szakmai stábban szerepelt Fotó: kolektiff image

A csapat nagy fölénnyel menetelt végig a tornán, Csehországot, Litvániát, Ukrajnát, Horvátországot és a negyeddöntőben Svédországot is 2:0-ás szettaránnyal múlták felül, csakúgy, mint a fináléba jutásért Hollandiát. Vasárnap aztán Spanyolország sem tudta megállítani őket, ezúttal is 2–0-ás magyar diadal és ezzel Európa-bajnoki aranyérem született. Csakúgy, mint a fiúk esetében, ők szintén a spanyolokat múlták felül. 
Szintén Prágában volt a felnőtt Európa-bajnoki selejtező torna is, ahol a megfiatalított női válogatottban Szabó Aida képviselte a dunaújvárosi klubot. Az együttes megnyerte a kvalifikációs tornát, biztosítva helyét a 2023-as portugáliai kontinenstornára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában