Labdarúgás

2022.07.06. 20:19

Döntetlennel zárult az újabb edzőmeccs

Szerdán zárt kapus meccsen a Dunaújváros FC labdarúgócsapata a Budaörssel játszott edzőmérkőzést. A DFC a meccs előtt újabb érkezőt jelentett be, Tóth Gábor személyében. Ami pedig a találkozót illeti, ott ellentétes félidők után 2–2-es döntetlen született.

Gallai Péter

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Harmadik felkészülési találkozóját vívta az NB III rajtjára készülő dunaújvárosi együttes, ellenfele az NB II-ből kiesett Budaörs volt, amelynek jelentősen átalakult a kerete – egy csapatnyi játékos távozott és sok új érkezett – és új edzőjük is van, Bekő Balázs személyében. A Dunaújváros FC szintén új szakvezetővel vág neki a szezonnak, Horváth Ferenc csapata szerdán a stadionban zárt kapuk mögött fogadta ellenfelét. 
 

DFC – Budaörs 2–2 (2–0) 
A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, az első félidőben a helyzetekből kettőt gólra is váltott a DFC, Bozsoki és Novák révén. A szünetben sorokat cseréltek a csapatok, s a folytatásban szépítettek a vendégek. Halácsi szép egyéni akciója után talált a kapuba. Aztán egy beadást Gula juttatott a hálóba. Az egyenlítés után mindkét oldalon adódtak lehetőségek, a Budaörs kapufát is lőtt, s a meccs végén a győzelmet is megszerezhették volna, de Gula kísérletét az újvárosi kapus bravúrral hárította. Így maradt az igazságosnak mondható döntetlen a mindkét félnek hasznos találkozón. 
A folytatásban szombaton 10.30 órakor az NB II előző szezonjában ötödik helyen végző Siófok érkezik, a stadionban rendezett találkozóra már várják a szurkolókat. 

Elöl Jakab Dávid, mögötte az egyik gólszerző, Novák Zsombor Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy Gosztonyi András után újabb igazolást jelentett be a klub, Tóth Gábor visszatér az egyesülethez. Róla ezt mondta dr. Dobos Barna klubigazgató: 
– Higgadt, rutinos védőjátékos érkezett felnőttcsapatunk keretéhez. Gábor Dunaújvárosban vált felnőttjátékossá, karrierje ezután az első- és a másod­osztályba vezetett. Szegeden volt szerencsém már együtt dolgozni vele, így végképp nagyon örülök, hogy minket választott. Feladata a védelem irányítása, stabilizálása lesz. 
Tóth az előző szezonban csapatával az NB II negyedik helyén végzett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia színeiben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában