Budapest/Dunaújváros

2022.07.19. 20:50

Már a párizsi olimpiára figyelnek a kajak-kenusok

A DKSE színeit képviselő Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám is készülhet az idei év legfontosabb nemzetközi kajak-kenu versenyeire. Hüttner Csaba szövetségi kapitány kedden hirdette ki az idei világ- és az azt követő Európa-bajnokságra utazó válogatott keretét.

MW/SzSz

Hajdu Jonatán C-2 500 méteren indul a kanadai világbajnokságon Fotó: HI/NS

Fotó: Földi Imre

 A Nemzeti Sport tudósítása szerint Hüttner Csaba szövetségi kapitány a keddi kerethirdetés során kifejtette: az idei évre a kezdetektől úgy tekintett a sportág honi vezetősége, mint próbaévre, amelyben feltérképezi, miként tud majd a magyar csapat jövőre, a duisburgi világbajnokságon úgy helytállni, hogy a párizsi olimpia módosított programjában minden számban kvótát szerezhessen. 

Az idei nemzetközi versenyekre próbaévként tekint a kajak-kenu sport hazai vezetősége

Ennek megfelelően idén az elsődleges cél nem feltétlenül a kimagasló teljesítmény, főleg a rendkívül fiatal női versenyzőinknél, ugyanakkor ahogy a sajtótájékoztatón részt vevő, sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám hangsúlyozta, sokszor a magyar mezőnyből kijutni nagyobb kihívás, mint a nemzetköziben tisztesen helytállni. 
A világbajnokságot idén Kanadában, Halifaxben rendezik augusztus 3. és 7. között; a magyar küldöttség jövő pénteken indul útnak hogy akklimatizálódhasson, mielőtt rajthoz áll. 
Az épeknél 32, a paraversenyekben pedig nyolc sportoló képviseli majd Magyarországot a kanadai világbajnokságon. Ezt követően augusztus 18. és 21. között München ad otthont az Európa-bajnokságnak a multisport Eb keretein belül. 
Hajdu Jonatán a DKSE kenusa – aki részt vett a keddi budapesti sajtótájékoztatón – C-2 500 méteren versenyez majd a vb-n és a kontinensviadalon párjával, az újpesti Fekete Ádámmal. 
Slihoczki Ádám pedig az 500 méteren induló kenu négyes csapat tagja lesz, Kollár Kristóffal (Atomerőmű SE), Koczkás Dáviddal (Merkapt-Mekler László SE), Zombori Dominikkal (MVM Szegedi Vízisport SE) együtt. 
Bár már a Graboplast Győri VSE kötelékében evez, hosszú éveken dunaújvárosi kenusként szállította a kiváló eredményeket Kiss Balázs, aki C-2 1000 méteren bizonyíthat majd, társa a paksi Hodován Dávid lesz. 
Még e hónapban is több fontos versenyen bizonyíthatnak a DKSE Kajak-kenu Szakosztályának sportolói. 
Július 28. és 31. között Szegeden rendezik meg a serdülő, ifjúsági és U23-as magyar bajnokságot. 
Szintén e hónap végén a dániai Silkeborg ad otthont az ECA Maraton Európa-bajnokságnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában