Újabb érmek

2022.07.09. 13:16

Kovács két aranya a Duna Aszfalt ob-n

A dunaújvárosiak kétszeres Európa-bajnoka ugráson és felemáskorláton sem talált legyőzőre, a férfiaknál három szeren, három tornász diadalmaskodott: Kardos Botond talajon, Mészáros Krisztofer lólengésen, Kiss Balázs pedig gyűrűn bizonyult a legjobbnak.

MATSZ

Fotó: MATSZ

A szerenkénti döntők első napjával folytatódott a tornászok Duna Aszfalt országos bajnoksága nagy érdeklődés mellett a Központi Tornacsarnokban. A hölgyek felemáskorláton és ugráson, a férfiak pedig talajon, gyűrűn és lólengésen mutatták be gyakorlataikat, ahol a felnőttek mellett ugyanezeken a szereken az ifik és a kadetek is szerepeltek.
A hölgyeknél a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia folytatta a pénteken megkezdett sorozatát, ezúttal is magabiztos és pontos gyakorlatokat mutatott be. A dunaújvárosiak kiválósága ugráson 13.700, felemáskorláton pedig a versenynap legmagasabb pontjával 15.000 utasította maga mögé a komplett mezőnyt. Utóbbi szeren az Eb-ezüstérmes Székely Zója (Postás SE, 14.200) és Zsófi klubtársa Makovits Mirtill (13.400) fért fel a dobogóra. Ugráson pedig szintén egy dunaújvárosi Mayer Gréta (13.150) és a Postás SE kiválósága Bácskay Csenge (13.000) végezetek a második illetve harmadik helyeken. 

Az ugrásomnak nagyon örültem, mert tegnap egy könnyített gyakorlatot mutattam be. A korlátom jól sikerült, azt hiszem, hogy ezt mutatja az a pontszám is amit kaptam. Elértem a célomat a mai versenynapon, hiszen mindkét szeren nyerni tudtam.  - értékelt Kovács Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában