A DKSE tehetségére még számos komoly verseny vár a nyáron

2022.07.18. 20:59

Hunorral már számolnak a klasszis riválisok is

Remekül szerepelt a vasárnapi, a szegedi Maty-éren rendezett nyílt vízi magyar országos úszóbajnokságon a DKSE különítménye. Kovács-Seres Hunor 7,5 kilométeren nem talált legyőzőre.

Szabó Szabolcs

Kovács-Seres Hunor (j) szegedi győzelmében nagyon bíztak klubjánál Fotó: amatőr felvétel

Kovács-Seres Hunor (j) szegedi győzelmében nagyon bíztak klubjánál Fotó: amatőr felvétel

Remekül kamatoztatja adottságait. Fizikálisan és mentálisan is egyre érettebbVasárnap délután a szegedi Maty-éren rendezték meg az idei nyílt vízi országos úszóbajnokságot. A DKSE versenyzője, Kovács-Seres Hunor 7,5 kilométeren az ifjúságiak mezőnyében magyar bajnoki címet szerzett. A távot 1 óra 24 perc 5 másodperc alatt teljesítette. Az idei magyar bajnokság hivatalos végeredménye: Férfiak – felnőttek (10 km): Rasovszky Kristóf (Balatoni ÚK) 1:52:27.2, juniorok (10 km): Betlehem Dávid (Balatoni ÚK) 1:52:26.5, ifik (7,5 km): Kovács-Seres Hunor ­(DKSE) 1:24:05.0, serdülők (5 km): Nagy-Selmeczi Bulcsú (Zalaco ÚK) 59:12.8. 
– Nagyon örültünk Hunor győzelmének, amelyre titokban azért számítottunk. A nyílt vízi úszásban nincs papírforma, hiszen egy teljesen más közeg, mint a medencés úszás – mondta el megkeresésünkre Bene Vera, a DKSE Úszó-szakosztályának vezetője, aki a vasárnapi verseny részleteiről is szólt: – Hunor jó versenyző alkat, a hozzáállása is példaértékű, gyakorlatilag mindent megtesz azért, hogy egyre jobb és jobb legyen. Vasárnap elment a férfi felnőtt élmezőnnyel és sokáig tartotta velük a tempót. Mindez számunkra nem volt meglepetés, hiszen korábban már edzőtáboroztak is együtt a hazai klasszisokkal, akik már figyelnek – e számokban is – Hunorra. 
Bene Vera lapunknak kiemelte, a DKSE népes csapattal vett részt a vasárnapi szegedi országos bajnokságon és a dunaújvárosi klub versenyzői számos kiváló eredményt értek el, többen pontszerző helyen értek célba. 
– Hunorra még sok hazai és nemzetközi megmérettetés vár a következő hetekben, ám láthatóan remek fizikális és mentális állapotban van, így még számos szép sikerre számíthatunk. 
A múlt héten pénteken és szombaton a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda adott otthont az országos kitekintésű Delfin korosztályos bajnokság úszóversenyeinek, amelyen a DKSE csapata kiemelkedő teljesítmény nyújtott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában