Ausztriában nyertek nemzetközi felkészülési versenyt

2022.07.05. 09:11

Három dunaújvárosi tornásszal nyert bajnokságot a magyar csapat

A Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Székely Zója, Szilágyi Nikolett összeállítású magyar női tornászcsapat 153.850 ponttal diadalmaskodott az első ízben megrendezett Austrian Open elnevezésű nemzetközi viadalon, amelyen nyolc nemzeti gárda vett részt, többek között az osztrák, a svájci és a francia együttes is.

Morva Dávid

archív

Fotó: Dömötör Csaba

dunaújváros – Az irányvonal az volt, hogy mindenki igyekezzen az Európa-bajnokság tükrében bemutatni a gyakorlatait – kezdte értékelését Draskóczy Imre szövetségi kapitány. 
– Az volt a kérésem, hogy a lányok most gyakorolják az új elemeket, ennek fényében döntünk majd arról, hogy melyek azok, amelyeket a közelgő kontinensviadalra is magunkkal viszünk – tette hozzá. 
A mieink legjobbja a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia volt, aki egyéni összetettben sem talált legyőzőre. – Kovács Zsófia fantasztikus volt, a második ugrása ráadásul teljesen új volt, ezt először mutatta be versenykörülmények között. Bízom benne, hogy ez erőt és önbizalmat ad a folytatásra. Ugyanilyen remek volt a felemáskorlát-gyakorlat is, amely 6,4-ből indul – mondta róla a kapitány. Draskóczy természetesen kitért a női csapat többi tagjára is. 

Mayer Gréta és Makovits Mirtill teljesítményével is elégedett volt a szakvezető

– Székely Zója 6,0 kiindulójú gyakorlatot mutatott be fele­más korláton. Előadta az új elemet is, de sajnos volt benne rontás. Ennek ellenére büszke vagyok rá, hiszen nagyon kemény felkészülésen van túl. Mayer Gréta nagyon rutinosan versenyzett, számára jól összeálltak a gyakorlatok. Makovits Mirtill esetében a fele­más korlát és gerenda volt az, ami érdekelt, ezek azok, amelyekre a csapatnak szüksége van, és össze is jött a 13,100-as korlátgyakorlat. Az egyik tartaléknak, Szilá­gyi Nikolettnek sikerült mind a négy szeren nemzetközi szintű gyakorlatot előadnia. 
A szakvezető hozzátette, ahogy a többi nemzet, úgy a magyar válogatott sem teljes csapattal vett részt a megmérettetésen, a franciáknál például a második számú csapat volt kint Linzben. 
– Az eredmények jók, de nem voltunk teljes csapattal jelen, és ezek nem is az Eb-gyakorlatok voltak. Ez csak egy felkészülési állomás volt, ezek után döntünk majd arról, hogy ki milyen gyakorlattal indul. Kovács Zsófi például szinte biztosan az új elemeivel szerepel majd, de Székely Zója esetében minden bizonnyal egy korábbi korlátgyakorlat lesz majd. Ezzel együtt ez a felkészülési viadal elsőrangú volt, bízom benne, hogy kellő önbizalmat ad a felkészülés további állomásaihoz, persze nem szabad túlértékelni az eredményt – összegezte a tapasztalatokat Draskóczy Imre. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában