Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Mayer Gréta

2022.07.06. 11:17

Három dunaújvárosi tornász az Eb-keretben

Draskóczy Imre a női tornászválogatott szövetségi kapitánya nyilvánosságra hozta az Európa-bajnokságra utazók névsorát.

MATSZ

Fotó: Domotor Csaba

Draskóczy Imre szövetségi kapitány döntése értelmében Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotja a felnőtt női tornászválogatott keretét, amely képviseli hazánkat az augusztusi Európa-bajnokságon. 
A szövetségi kapitány kérdésünkre elmondta, a keretet a nemzetközi viadalokon elért eredmények alapján alakította ki. A müncheni Eb-re Draskóczy Imre szövetségi kapitány mellett a csapatot kíséri edzőként Gondos-Arató Orsolya és Trenka János edzők. A németországi kontinensviadal a hölgyek számára augusztus 11-én a selejtezőkkel veszi kezdetét. 

Alapvetően a felkészülést három különálló részre bontottuk. Az első ilyen volt az alapozó időszak, ezt követték a nemzetközi versenyek. Az itt elért eredmények alapján került kihirdetésre a most megjelölt öt fő. Ennek az öt főnek az utolsó felkészülési időszakban a pontosítás, finomítás és a formaidőzítés van hátra. Bízom benne, hogy ezt az utolsó hónapot megfelelően és sikeresen fogjuk végrehajtani.  

- mondta a kerethirdetést követően a szövetségi kapitány. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában