Vízilabda

2022.07.22. 20:29

Eggyel fényesebb érmet szeretnének az ezüstnél

Szűk két és fél hetes szünet után csütörtökön újra találkozott a Margitszigeten a friss világbajnoki ezüstérmes nőipóló-válogatott. Bíró Attila csapata megkezdte a felkészülést a spliti Európa-bajnokságra.

Szabó Szabolcs /MW

A nevelőegyesületétől távozó Gurisatti Gréta az Eb-n is a válogatott egyik vezére lehet Fotó: SzZsE

A szövetségi kapitány tizennyolc tagú keretébe ezúttal öt dunaújvárosi játékos kapott meghívót. A válogatott e héten a Margitszigeten készül, a jövő héttől pedig Balatonfűzfőn edzőtáborozik majd. Az Eb előtti főpróba pedig egy szardíniai tornán lesz, ahol a riválisok közül ott lesz Hollandia, Spanyolország, Görögország és Olaszország. 
A margitszigeti edzőtábor első napján a Nemzeti Sport Gurisatti Grétát szólaltatta meg: – Mivel a vébén mi jutottunk a legmesszebb az európai csapatok közül, Splitben is sokat vár tőlünk a közvélemény, de tudjuk, hogy ezen a szinten gyakran egy gólon múlnak a mérkőzések, sok csapat pályázik a dobogós helyekre. A nagy tornák előtt mindig felírjuk egy papírra, mit szeretnénk elérni, én legutóbb csak annyit írtam, el kell hinnünk, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni. Nincs olyan, hogy kevésbé fontos világverseny, élsportolóként a családi társaspartikon is mindig nyerni szeretnék, hát még a válogatott meccseken. Ha fizikailag és mentálisan is olyan állapotban leszünk Splitben, mint a világbajnokságon, fényesen csillogó éremmel térhetünk haza. Az olimpián az amerikaiak legyőzésével megmutattuk, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet, de éppen ezért nekünk is résen kell lennünk a papíron gyengébb riválisok ellen – hangsúlyozta Gurisatti Gréta, aki hozzátette: – A szardíniai torna jó erőfelmérő lesz az Európa-bajnokság előtt, Hollandiával, Spanyolországgal, Görögországgal és Olaszországgal találkozunk, amelyek a közvetlen élmezőnyhöz tartoznak. Nem titok, hogy a világbajnoki ezüst után szeretnénk eggyel fényesebb érmet szerezni, de ha ötödikek leszünk, és úgy jövünk ki a vízből, hogy mindent kiadtunk magunkból, akkor is tükörbe tudunk majd nézni. Bízom benne, hogy a magyar szurkolók Splitbe is elkísérnek minket, mert a vébén már bebizonyosodott, hogy rengeteget számít a támogatásuk. 
SzSz/MW 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában