Lezárták a 2021-2022-es szezont

2022.07.09. 17:42

A DLSZ szezonzáróján a legjobb teljesítményt nyújtókat díjazták

Az előző szezon legjobbjait díjazta pénteken este a Campus étteremben a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos összejövetelén. Az ünnepségen számos elismerés talált gazdára az ezerötszáz amatőr sportolót megmozgató évad befejeztével.

Gallai Péter

Fotó: Ihasz Martin

Az eseményen megjelentek a DLSZ vezetői, elnökségi tagjai, rendezvényszervezői, a különböző bizottságok képviselői. Vendégként jelen volt többek között a dunaújvárosi önkormányzat részéről Motyovszki Mátyás bizottsági elnök, Schneider Béla a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóságának igazgatója, Bencsik István a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség társadalmi elnöke, Kiss András a Dunaújváros Futsal Club elnöke, Zemankó Zoltán a Dunaújváros Futsal Club főtitkára és sportvezetője. Továbbá a DLSZ támogatói.

A bevezetőben elhangzott, a 2021/2022-es szezonban összesen 74 (52 felnőtt, 14 óvodás, 8 női) csapat sportolhatott a különböző bajnokságokban. Több, mint ötszáz meccset kellett megszerveznie, lebonyolítania a DLSZ-nek. Ugyan a járvány miatt nem egy népszerű esemény elmaradt, ám így is több mint ezerötszáz amatőr játékos vett részt a rendezvényeiken. A szövetség elnöksége, elnöke és főtitkára, a bizottságok elnökei és tagjai, valamint a technikai segítői tevékenységüket közösségi munkában látják el, több, mint ötven éve.

Forrás: Ihasz Martin

Kiemelték, a DLSZ nem csak Dunaújváros legnagyobb amatőr labdarúgó bázisa, hanem országos szinten is az egyik legjelentősebb ilyen tömörülés, a sportesemények mellett a társadalmi felelősségvallásban is nagy szerepet tölt be a város életében, amire méltán lehetnek büszkék.
Ezt követően Kalácska András, a DLSZ elnöke üdvözölte a megjelenteket. Mindenkinek megköszönte a munkáját, a csapatokról nem is beszélve, akik színvonalas meccseket játszottak a különböző sorozatokban, az óvodásoktól az öregfiúkig.

Motyovszki Mátyás szintén megköszönte a DLSZ minden tagjának, munkatársának azt a hatalmas munkát, amit önzetlenül végeznek. Nem csak jó dolgokat tesznek, hanem eredményesen is – emelte ki.

Bencsik István hangsúlyozta, hetedik éve működnek együtt a DLSZ-el, ami mindkét fél számára gyümölcsöző együttműködés.

Mészáros István, a DLSZ versenybizottságának elnöke arról beszélt, nagyon bíznak benne, maguk mögött hagyták a covidos időszakot és minden rendezvényüket meg tudják tartani a következő szezonban, élén a Carissa Kupával, ami kiemelt eseménye a szövetségnek. – Annyi változás várható őszre, a kicsit haldokló első osztályunkat szeretnénk átszervezéssel megmenteni – tette hozzá.

Majd pedig következtek a díjazások.

XX. Dunaújváros Kupa: 1. Jóbarátok, amivel a 2022. évi szuperkupa egyik részvevője. 2. FC Apr-Tech, 3. Multisteel Hungary. A legjobb játékos és gólkirály: Mohácsi Norbert (Apr-Tech).  

Forrás: Ihasz Martin

Női Carissa osztály

A dobogósok: 1. Dunaújváros FC, 2. Sárkeresztes. 3. Kiskunhalas. Gólkirálynő: Bozsik Brigitta (Dunaújváros FC, 14 gól). A legjobb kapus, ezzel „aranykesztyűs”: Csizmók Adrienn (Sárkeresztes). Legjobb játékos: Szalkai Kitti (Sárkeresztes).

Corso 45 év feletti osztály

A dobogósok: 1. Africas Old Boys, 2. City Café,  3. Füredi Panzió. A legeredményesebb játékos az összes bajnoki osztályt figyelembe véve, a City Cafe csapatkapitánya, Szarka Balázs. Csapata 130 találatából egymaga 55-öt vállalt.

Decathlon 35 év feletti osztály

A dobogósok: 1. ISD Power Kft., 2. Africas, 3. Bronz Kávézó Dunabiztos. Gólkirály: Szalai Norbert (ISD Power Kft, 28 gól).

Varázs-Kép IV. osztály

A dobogósok: 1. DESE, 2. Szöglet FC, 3. Időhúzók. Gólkirály: Mészáros Máté (DESE, 35 gól).

Diablo III. osztály

A dobogósok: 1. Jóbarátok, 2. Dingép-Csanyeszék, 3. G.M.-B.W.S. Gólkirály: Bíró Dániel (Jóbarátok, 51 gól).

Campus II. osztály

A dobogósok: 1. Maradék, 2. Multisteel Hungary, 3. Kemi-Ker Kft. Gólkirály: Huber Balázs (Gyalog Galopp, 51 gól).

Mezdepo I. osztály

A dobogósok: 1. Karmacsi Autó, a győztes gárda ezzel  már a 23. bajnoki címét könyvelhette el, ami egyedülálló az országban. 2. Fejó Therm Kft., 3. SZP Asztalos.

Lovász Béla-díj (gólkirály): Szalánczi Gergő (Karmacsi Autó, 17 gól).

Fejes László-díj (legtehetségesebb 21 év alatti): Balázs Rolandnak (Fejó Therm Kft.).

Török Kálmán-díj (legjobb kapus): Elter Zoltán (Hardferr Bau Kft.).

Markó Lajos-díj (legjobb játékos): Fekete Tamás Mihály (SZP Asztalos).

DLSZ különdíjak

Az év játékvezetője: Barabás Mihály.

Fair Play-díj: Szöglet FC.

A ProSport-díjat az veheti át,  aki hosszú időn át kiemelkedően támogatja és segíti a szövetség munkáját. Idén ezt Zemankó Zoltán, a Dunaújváros Futsal főtitkára és csapatvezetője érdemelte ki.

Tisztelet-díj: Schneider Béla, a z MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának igazgatója.

Mivel idén több javaslat is érkezett a szövetséghez, a DLSZ úgy döntött, egy másik személy is kiérdemelte ezt az elismerést. A dunaújvárosi sportéletben, hosszú ideje végzett kiemelkedő tevékenységéért a Gyalog Galopp és az ISD Power Kft. csapatvezetője, Maróti Zsolt is Tisztelet-díjat vehetett át.

A posztumusz-díjat Szepessy Lászlónak ítélték oda, amit Szepessyné Azari Éva és Szepessy Gergő vett át.

Forrás: Ihasz Martin

Jelentős létszámmal a megyében

Schneider Béla köszöntőjében elmondta, Fejérben összesen 12 ezer 600 labdarúgó van, ebből ezerötszáznál is többen Dunaújvárosban játszanak, ami igen szép szám és arány.

Nagy tisztelet jár valamennyi csapatnak, amelyik megszervezi a saját mikrokörnyezetében azt a társaságot, akik rendszeresen fociznak. Ezen felül természetesen a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetőinek, a szervezőknek, a bizottságoknak is jár az elismerés, illetve a köszönet, hogy biztosítják a csapatoknak a játéklehetőséget. Az is fontos, hogy a DLSZ belépett a Fejér Megyei Szabadidő Sportszövetségbe is, ezáltal még szélesebben fogják tudni képviselni a különböző mozgásformákat a labdarúgáson kívül is – fogalmazott a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóságának igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában