Röplabda

2022.06.28. 22:08

Utánpótlás: az érmek alapján a legjobbak

A DSE Röplabda Akadémia korosztályos csapatai két helyszínen zárták le a 2021/2022. évi bajnoki szezont. Az U15-től U21-ig terjedő korosztályok külön búcsúztatták az évet, az U11-es és U13-as csapatok egy házi bajnokság után kezdték meg nyári szabadságukat.

Gróf András

Fotó: Zsedrovits Enikő

Dunaújváros - A DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője, Tomanóczy Tibor a következőképpen értékelte az elmúlt bajnoki esztendőt. 
– Az utánpótlásunk kifejezetten jól teljesített, hiszen a bajnokságok összesített éremtáblázatán két aranyéremmel mi lettünk az elsők. Az U17-es és az U19-es gárda bajnoki címet szerzett. Az elsőségek mellett külön öröm, hogy mindkét korosztályban dunaújvárosi játékost választottak a hatos döntő legjobbjának. A fiatalabbaknál Tóth Kristóf, az idősebbeknél Kecskeméti Bálint lett az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíj nyertese. Ennek összértéke számottevő, ugyanis a jelentős mértékű anyagi támogatáson fe­lül sportfelszerelést, illetve edzéssegítő eszközöket, továbbá táplálék-kiegészítőket tartalmaz – mondta. 
Megjegyezte, az U21-es gárdától jobb eredményt vártak, de a fináléban fáradtan léptek pályára a játékosok. Ami nem is csoda, hiszen többségük előtte szerepelt a fiatalabb korosztályos együttesekben is. Ráadásul az iskolai elfoglaltságok is besűrűsödtek ebben az időszakban, így sem fizikálisan, sem mentálisan nem voltak a csúcson. 

Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője értékelte a fiatalok szereplését Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Nagyon fontos, hogy lánycsapataink is szépen fejlődtek. Azt U11-től az U19-es korosztályokban szerepeltek a másod- és harmadosztályban. Közülük kiemelkedett az U13-as és az U15-ös csapat, akik Johan József és Gelencsér Balázs irányításával készültek a mérkőzésekre. A legnagyobb eredménynek azt tartom, hogy erősödött a piramis alja. Rengeteg gyerek kezdett el röplabdázni, nőtt a bázisunk. Jellemző, hogy a négyhetes nyári táborunkra eddig több mint százan jelentkeztek. A Gárdonyi iskola lesz a bázisunk, de külső helyszíneken is lesznek programok. A június 20-án indult tábor vezetője Szabó Gábor, a munkáját Kövessy Balázs segíti majd. A versenyző csapataink a következő bajnoki évre augusztus 15-én kezdik meg a felkészülést, addig egyéni edzésterv szerint készülnek a játékosok. Emellett a strandröplabda-bajnokság különböző eseményein állnak rajthoz – mondta az akadémia ügyvezetője. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában