Török Fanni

2022.06.02. 00:07

Sikerek Ausztriában és a Nyírségben is

Az elmúlt időszak igen mozgalmas volt a súlyemelő Török Fanninak, aki a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola tanulója, és a Kecskemét színeiben versenyez.

Agárdy Csaba

Az elmúlt időszak igen mozgalmas volt a súlyemelő Török Fanninak, aki a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola tanulója, és a Kecskemét színeiben versenyez. Május 22-én meghívást kapott egy nemzetközi versenyre, amelyet Ausztriában rendeztek meg. A versenyzőknek három atlétikai számban (30 méter sprintfutás, medicinlabda-dobás, hármasugrás) és súlyemelésben (szakítás, lökés) kellett összemérniük tudásukat. Ezután következett a súlyemelés. Török Fanni szakításban 33 kg, lökésben 46 kg, összetettben 79 kg-ot teljesített, versenykörülmények között mindhárom eredménye új egyéni csúcsot jelentett számára. A súlyemelést megnyerte, az összetett versenyben a második helyet szerezte meg. 

Török Fanni Nyíregyházán is a legjobb volt Fotó: amatőr

Ezután készülnie kellett a kelet-magyarországi tini országos bajnokságra, amelyet május 28-án rendeztek meg Nyíregyházán. 
A versenyzőknek három versenyszámban kellett megmutatniuk tudásukat: medicinlabda-dobás (hátra), távolugrás (helyből), súlyemelés (szakítás, lökés). Súlyemelésben nem a teljesített súlyok számítottak, hanem a gyakorlatok kivitelezéséért kapott technikai pontok összege. 
Nagyon szép versenyzéssel a maximális kilencven pontszámot érte el, valamint az atlétikai kiegészítő számokban is a legjobbnak bizonyult, immár harmadszor lett kelet-magyarországi tinibajnok. Valamint a korcsoportja (tizenkét évesek) legjobbja különdíjában részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában