Kézilabda

2022.06.28. 22:34

Nagy lépést tettek a nyolcba jutásért

Gallai Péter

20220413 Dunaújváros Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia DKKA (piros mez) - DVSC Shaeffler női felnőtt NB I. kézilabda mérkőzés Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH Képen: FARKAS JOHANNA #19

Fotó: Zsedrovits Enikő

Celje - Hétfőn lapzártánk után lépett pályára a szlovéniai U20-as női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első mérkőzésén a magyar válogatott, soraiban a Dunaújvárosi Kohász kiválóságával, Farkas Johannával. 
A nemzeti csapat, amely óriási különbségű győzelmekkel menetelt idáig, a sérülések miatt tartalékos Svájcot is kiütötte, 40–23-ra nyert ifj. Kiss Szilárd együttese. Ezzel a sikerrel példátlan, tizenkét meccses győzelmi szériája van a legutóbbi két verseny alapján a magyaroknak. A mieink eddigi dominanciájára jellemző, egyetlen csapat sem szerzett több gólt náluk Szlovéniában, meccsenkénti 38,75 az átlagunk. Ehhez a svájci találkozón Farkas Johanna öt találatot tett hozzá, ezzel Juhász Grétával a legeredményesebb volt. Kedden este, szintén lapzártánk után zárult meccsen Horvátország volt az ellenfél. A válogatott csak akkor nem jutott a legjobb nyolc közé, ha az utánunk következő találkozón Svájc legyőzi Egyiptomot, mi pedig több mint 16 góllal kikapunk. Látva az eddigi formát, utóbbira kisebb esély van, mint a lottó ötösre. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában