A tikkasztó hőségben is remekül bírták a tempót

2022.06.28. 17:30

Közel félezren álltak rajthoz a IV. Rácalmási Szigetfutáson

A mögöttünk hagyott vasárnapon ismét futóparadicsommá vált a rácalmási Nagysziget és környéke. A mintegy félezer fős mezőnynek – futóknak, kerékpárosoknak, gyaloglóknak – a kilométerek mellett a kánikulával is meg kellett küzdeniük.

Szabó Szabolcs

Lendületesen indult útjára a 22 kilométeres táv mezőnye

Fotó: Zsedrovits Eniko

Rácalmás - Tavaly a járványhelyzet miatt ősszel jelentkezett a népszerű Rácalmási Szigetfutás, amely akkor csak némileg lefaragott létszámmal fogadhatta a nevezőket. Vasárnap a már negyedik sorszámmal büszkélkedő futó, gyalogló és kerékpáros közösségi sportesemény ismét telt házzal üzemelhetett, hiszen a szervezőkhöz előzetesen közel félezer nevezés futott be. 
Reggel nyolctól várta az amatőr sportolókat a Janko­vich-kúriában helyet kapó versenyközpont, amely a többi között játékokkal, kerékpárszervizzel és egy kisebb vásári forgataggal is várta a résztvevőket. A hangulat fokozásáért ezúttal is a hazai futóesemények közkedvelt szpíkere, Magyar Norbert felelt. Az elmúlt években a több száz, sokszor több ezer embert megmozgató futóversenyek is elindultak a „zöldülés” irányába, azaz a fenntarthatóság jegyében igyekeznek csökkenteni például az egyszer használatos műanyagok használatát, a szervezés és lebonyolítás során igyekeznek figyelembe venni a környezeti szempontokat is. Így tett/tesz a Szigetfutás szervezőcsapata is, és jó volt látni, hogy ebben partnerek voltak a sportolók és az őket kísérő szurkolók, családtagok többsége is. 

Közös bemelegítéssel készültek az erőpróbákra

A versenyprogramot 9 órakor a családi távnak is számító 3 kilométeres kör nyitotta, majd a Dóczi Zsuzsi és csapata által levezényelt közös bemelegítés után remek hangulatban, szakaszosan elrajtoltak a futók, kerékpárosok, gyaloglók a választott távokon. A hőség nem tartozik az optimális futóidőjárás kategóriájába, ám a résztvevők a vasárnapi hőhullámmal is hősiesen megbirkóztak, így a versenyzők örömmel vehették át a IV. Rácalmási Szigetfutás egyedi és impozáns befutóérmét, majd egy ízletes, közös ebéd elfogyasztásával tölthették fel a kimerült energiaraktárakat. 

Lássuk az idei Szigetfutás legjobb teljesítőit: 3 kilométer (km), női: 1. Halász Nikolett Gréta, 2. Tóth Krisztina, 3. Törő Zselyke. Férfi: 1. Fehér Levente, 2. Rostás Róbert, 3. Mercz Dániel János. 5,5 km, női: 1. Zsiga Mónika, 2. Bucsiné Javos Anikó, 3. Horváth Laura. Férfi: 1. Bucsi Bence, 2. Hála Godvin, 3. Nagy Miklós. 11,2 km, női: 1. Vadász Ildikó, 2. Mészáros Réka, 3. Fábián Dóra. Férfiak: 1. Nagy Milán, 2. Kukucska Gergely, 3. Tankovics Csongor. 22 km, női: 1. Móra Katalin, 2. Malics Georgina, 3. Sasváriné Cseh Judit. Férfiak: 1. Kaluz Ákos Bertalan, 2. Domán Bertalan, 3. Mészáros István. Gyalogtúra (11,2 km), női: 1. Riba Hilka, 2. Gosztolai Margit, 3. Tóth Anikó. Férfi: 1. Lang Antal, 2. Hunyadi Ferenc, 3. Szabó István. Kerékpár (22 km), női: 1. Somlósi Andrea, 2. Kovácsné Molnár Mónika, 3. Partizer Maja. Férfi: 1. Duzmath Csaba, 2. Forner Bence, 3. Szvercsek Márk. (A további részletes eredmények megtalálhatók a www.korido.hu internetes oldalon.) 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában