Torna

2022.06.18. 18:40

Kovács-aranyak a koperi Világkupán

A DKSE versenyzője, Kovács Zsófia ugrásban és felemás korláton is aranyérmes lett a tornászok koperi világkupa szerenkénti döntőiben szombaton. Mayer Gréta ugrásban negyedik helyen zárta a megmérettetést. Vasárnap újabb finalista szereplései voltak a lányoknak.

Morva Dávid

Fotó: Freschli Jozsef

A kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia már a selejtezőből is az első helyen jutott tovább ugrásban valamint fe­le­más korláton, és a szombati döntőben is megőrizte ezt a pozíciót. Ugrásban 13,325, fe­le­más korláton pedig 14,350 ponttal győzött. Ugrásban dunaújvárosi klubtársa, Mayer Gréta 13,050 ponttal negyedik, a felemás korláton a szer Eb-ezüstérmese, Székely Zója 13,650 ponttal második lett. 
Kovács Zsófia: – Nagyon örülök, hogy mindkét szert sikerült megnyernem. Ugrásban a második ugrásom új, az még kicsit instabil, de boldog vagyok, hogy az Európa-bajnokság előtt be tudtam mutatni versenyen, a dupla csavar a selejtezőben és most is jó volt. Felemás korláton jó gyakorlatot csináltam, a leugrásban még benne maradtak tizedek, a selejtezőben több, most kevesebb, úgyhogy a végére kell még rágyúrnom, hogy teljesen hibátlan legyen – nyilatkozta a két arany után. 
Draskóczy Imre, a női szövetségi kapitány: – Nagyon büszkék vagyunk, hiszen kétszer szólt a magyar Himnusz, felemelő érzés volt. És nemcsak ennek örülök, hanem annak is, hogy Kovács Zsófia felemás korláton magas pontszámot ért el, ami az Európa-bajnokság szempontjából is nagyon biztató. Székely Zója második helye is örömteli, az is előremutató. Mayer Gréta is előrelépett, összességében úgy látom, jó felkészülési állomás ez a verseny. A lányok teljesítették a feladatot, nemcsak érmeket hoztak, hanem jó, pontos gyakorlatokat mutattak be. 
Vasárnap aztán gerendán és talajon szerepeltek a dunaújvárosiak a lapzártánk után véget ért döntők során. Gerendán Kovács Zsófia nem akarta megszakítani jó sorozatát, így harmadik szerén is az első helyen jutott be a fináléba (13,300). Klubtársa, Mayer Gréta ugyanitt ötödikként (12,400) szintén finalista lett. Mayer másik szerén, a talajon is remekül teljesített, ugyanis 12,900 ponttal a harmadik helyet szerezte meg a selejtezőben. Ugyanitt Székely Zója 11,900 pontot kapott, ami a nyolcadik helyhez volt elegendő, így a felemás korláton Eb-ezüstérmes talajon is fináléba jutott Mayerrel együtt. 
– Ki kell emelnem Kovács Zsófit gerendán, és a pontszámát is, reméljük, a fináléban és az Európa-bajnokságon is ilyen szép gyakorlatot tud majd bemutatni. Mayernek és Székelynek volt kisebb rontása, de ők is ott vannak a döntőkben. Nagyon jó, hogy minden lányt újra megszólítanak, ismét szerekhez léphetnek, és lesz egy újabb nemzetközi visszajelzésünk, hogy sikerült a felkészülésünk. A célt teljesítettük, a gyakorlatok jól sikerültek, ott vagyunk valamennyi döntőben – mondta még a vasárnapi rajt előtt a női szövetségi kapitány. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában