Strandkézilabda

2022.06.13. 22:58

Ifjúsági strandkézilabda-vb DKKA-játékosokkal

Kedden kezdődik a görögországi Kréta szigetén az ifjúsági, U18-as strandkézilabda-világbajnokság, amelyen a DKKA két játékosa, Bartók Dorina és Szabó Aida, illetve kapusedzője, Győri Ágnes is részt vesz. Pinizsi Zoltán szövetségi kapitány együttese tavaly Várnában megnyerte az U17-es Európa-bajnokságot.

Gallai Péter

A csapatba többkörös válogató után lehetett bekerülni, először a Kohász négy ifjúsági kézilabdázója, Bartók Dorina, Gajdos Petra, Kiss Csenge és Szabó Aida keltették fel a szakvezetés figyelmét, így ők is vehettek részt a válogatott összetartásán. A keretszűkítés után pedig Bartók és Szabó utazhatott a tíztagú csapattal. A vasárnapig tartó világbajnokságon a magyarok a csoportkörben Thaiföld, Lengyelország és Uruguay ellen játszanak. Innen az első három helyezett léphet tovább a középdöntőbe. 
A mieink a mai nyitó napon egyből két meccset játszanak, délelőtt a lengyelek, délután Uruguay következik. 

Győri Ágnes a kiválasztás elején a serdülő kerettagokkal Fotó: DKKA

Az ifi mellett az elmúlt időszakban több kiválasztót tartott a serdülő válogatott is. A 2006-os korosztályban mintegy ötven meghívott játékos közül tizenegyen voltak a DKKA-ból: Angyali Dalma, Badacsonyi Edina, Bruzsa Lili, Egejuru Euniké Sára, Faragó Kira, Fehér Luca, Megyeri Bodza, Mikó Luca, Polányi Dóra, Somogyi Aisa valamint Tóth Emma. 
A nagyobb merítés után a mezőny fokozatosan szűkült. A következő kiválasztón immáron harminc fiatalból csak öten képviselhették a dunaújvárosi klubot, a júniusi végső fordulóra pedig két játékos vívta ki a részvételi jogot, Fehér Luca és Megyeri Bodza személyében. 

A klubhoz kapcsolódó további hír még, hogy a románokat, az angolaiakat és a dél-koreaiakat is felülmúlta a Farkas Johannával felálló női junior kézilabda-válogatott a csütörtöktől szombatig tartó siófoki négy nemzet felkészülési tornán. A hazaiak a románokat 40–29-re, Angolát 27–14-re, a különleges stílust képviselő Dél-Koreát pedig 28–25-ra múlták felül. A DKKA tehetséges játékosa a három találkozón tízszer volt eredményes. A magyar sikerek biztatóak a június 22-én startoló U20-as világbajnokság előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában