Dragon Steel SE

2022.06.16. 20:00

Harcoltak egymásért, két bronzérem a bajnokságról

A hétvégén nyolcadik alkalommal rendezték meg a tízszemélyes egységek számára kiírt sárkányhajó magyar bajnokságot Fadd-Domboriban, ahol rajthoz álltak a Dragon Steel SE versenyzői is.

Gróf András

Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke elégedetten értékelhette a versenyt Fotó: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Eniko

A tízszemélyes sárkányhajó egységek két napon keresztül versenyeztek egymással Fadd-Domboriban

A kétnapos viadalon az U18-as korosztálytól egészen a senior C korosztályig 200 és 2000 méteres versenytávon mérettették meg magukat az egyesületek. 
Kilencvenkilenc hajó nevezését adták le a különböző kategóriákban. A dunaújvárosi egyesület huszonnyolc versenyzővel, nyolc legénységgel állt rajthoz a bajnokságon. 
200 méteren a vegyes és open kategória összes hajója időmérő futammal kezdte a versengést, amelynek ideje alapján középfutamokba sorolták az egységeket, korosztálytól függetlenül. Az elért futam­idők alapján az 1-2. osztály A-B döntőjébe lehetett bejutni. 
A DKSE eredményei, 200 méter. Senior B mix (50 év felettiek) 3. hely. Premier női (12–120 év) B döntő 3. hely. Senior A mix (40 év felettiek) II. osztály 4. hely. Senior A open (40 év felettiek) 5. hely. 
2000 méteren premier nőiben 5. hely, premier openben szintén 5. hely, premier mixben 7. hely, senior A mixben pedig 9. hely jutott. 
A Dragon Steel SE versenyzőinek névsora: Bárdos Helga, Bényi Andrásné, Biró László, Biró Vivien, Bőhm Angéla, dr. Rubics László, Fehér Nárcisz, Gál-Berey Tünde, Guld Lívia, Hallas János, Kiss Erzsébet, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kurucz Zoltán, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Nyíri Andrea, Putráné Prak Ágnes, Simonidesz Zoltán, Sipos Árpád, Szatmári D. Csaba, Tóth Edit, Tóth Gergely, Varga Béla, Vércse Edit, Wágner-Ősz Zita, Wizner Dávid. 
A klub elnöke, Tóth Edit röviden értékelte az elért eredményeket. – Nagyon örültünk a versenyzési lehetőségnek, legfőképp a két bronzéremnek. A versenyzőink maximálisan odatették magukat, harcoltak egymásért, jó volt a csapathangulat. Remélhetőleg ez az élmény hosszan tartó lendületet ad az egyesületünk versenyzőinek. Péntektől Fadd-Domboriban klubunk tizennégy versenyzője a Magyar Sárkányhajó Szövetség válogatott edzőtáborában vesz részt, készülve az augusztus végén megrendezendő Európa-bajnokságra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában