A tornász Czifra Lilinek nem sok pihenője lesz a nyári időszakban

2022.06.23. 00:21

Folytatná az eddigi remek teljesítményét a tehetség

Az elmúlt időszakban a hazai viadalok mellett a nemzetközi versenyek nagyüzeme is beindult a tornászok számára. A dunaújvárosi Czifra Lili ezeken is rendre remek teljesítményt nyújt.

Morva Dávid

Fotó: LI

Időrendi sorrendben haladva kezdjük a román–magyar nemzetközi felkészülési viadallal, ahol Czifra Lili, Balzsay Hanna, Kutasi Hanna, Németh Viola, Maráczi Fruzsina, Agnecz Luca társaságában mérte össze tudását a román korosztályos nemzeti csapat legjobbjaival. A csapatversenyben a mieink ugyan alulmaradtak keleti szomszédunkkal szemben, de az egyéni összetett második helyét a dunaújvárosi tornász szerezte meg. 

Czifra Lili számára a következő nagy verseny az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lesz Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– A verseny nagyon jó volt, élveztem ezt a fajta viadalt. Hazai pályán szerepeltünk, szóval ez egy könnyebbség volt, ráadásul Tatán, ahol a válogatott edzőtáborait is bonyolítják, emiatt még barátságosabb hangulata volt ennek az egésznek. 
A női utánpótlás szakmai igazgatója, Jordanov Zoltán elmondása szerint az ilyen típusú viadal a korábbi években megszokott jelenség volt, ezt a hagyományt elevenítették fel. Emellett jó felkészülési állomás is a két közelgő nagy nemzetközi megmérettetésre, az EYOF-ra és ifjúsági Európa-bajnokságra. 


– Ennek a korosztálynak az idén két nagyobb versenye lesz. Az ezekre történő felkészülést segítendő szerveztünk egy magyar–román csapatversenyt – fogalmazott Jordanov Zoltán. A csapatversenyt követően Mariborba utazott az ifjúsági korosztály, ahol Lili szintén remekelt. 
– Nagyon jó hangulata volt a viadalnak, de a szervezés annyira nem. Ott csapatban és egyéni összetettben első lettem, ahogyan korláton és talajon is, ugrásban pedig ezüstérmet sikerült nyernem – tette hozzá a fiatal tehetség. 


Lilinek (aki a napokban ballagott, az őszt pedig a Széchenyi-gimnáziumban kezdi) a nyáron sem lesz sok ideje pihenni, hiszen július 23–30. között rendezik meg az EYOF-ot, augusztus 11–21. között pedig a felnőtt- és ifjúsági Európa-bajnokságot. 
– Talán egy-egy hetem lesz pihenni a nyár végén, eredetileg ilyenkor már nem szoktunk gyakorlatozni, hanem már az új elemeket beépíteni, de a nyári versenyek miatt most folyamatosan edzésben vagyunk. Amennyire tudom, az EYOF-ra történő válogató majd június végén esedékes, akkor dől el, hogy ki utazhat majd a versenyre – zárta mondandóját a DKSE tornásza. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában