Celje

2022.06.26. 20:45

Farkas Johanna lett a mérkőzés legjobbja

GP

A Kohász játékosa hét gólt dobott a lengyeleknek

Fotó: Zsedrovits Eniko

Hibátlanul, csoportelsőként jutott tovább a magyar női kézilabda-válogatott a szlovéniai junior világbajnokságon a középdöntőbe, soraiban a Dunaújvárosi Kohász irányítójával, Farkas Johannával. 
A csapat a csoportküzdelmek első két találkozóján „bemelegített”, Egyiptom majd az Egyesült Államok – az együttest az Alba Fehérvár és az Érd korábbi edzője, Szabó Edina vezette – kiütésével. Aztán szombaton következett a legnehezebbnek ígérkező találkozó, legalábbis az előzőekhez képest mindenképpen, Lengyelországgal. A mérkőzés eleje így is kezdődött, s a szünetig még jól tartották magukat a lengyelek, 14–11-re vezettünk. Aztán a második félidőt egy 6–0-ás rohammal kezdte a csapat, megalapozva ezzel az újabb fölényes sikert, a vége 30–16 lett. A mérkőzés legjobbjának Farkas Johannát választották meg, aki hét gólt szerzett. 
A torna a középdöntővel folytatódik négy csoportban, mi, két pontot magunkkal víve hétfőn a szintén kétpontos svájciakkal, kedden pedig a horvátokkal találkozunk. A világbajnokság a legjobb nyolc között egyenes kieséses rendszerben folytatódik. 
Az ifj. Kiss Szilárd által irányított 2002-es korosztály 2019-ben az U17-es, 2021-ben pedig az U19-es Eb-n szerzett aranyérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában