Motorcsónak

2022.06.27. 14:30

Bodor Péter Európa-bajnoki címet szerzett

Lengyelországban versenyeztek a hét végén a magyar motorcsónakosok, köztük a Dunaújvárosi Vízi Sport Club sportolói is. A DVSC kiválósága, Bodor Péter Európa-bajnoki címet szerzett.

Agárdy Csaba

Fotó: Tábori Áron

Június 25-26-án Zninben több korosztálynak rendeztek futamokat. Az F-500-as kategóriában világbajnoki futam volt a lengyelországi településen. Havas Attila (Inter Trim Garázs) összetettben ötödik, míg Csákó Ferenc (Király Yacht) kilencedik lett.

F-250-ben egy hétvégén dőlt el az Európa-bajnoki cím sorsa. Négy futam pontozása alapján hirdették ki, kié lesz az első hely, végül Bodor Péter nagy küzdelemben megszerezte a győzelmet.

A junioroknak nemzetközi viadalt tartottak. Itt a G-15-ös kategóriában Jelinek Roven a második, míg Riskó Lőrinc a negyedik helyen végzett. Mindketten a DVSC tehetségei.

GT-30-ban az első tízbe két dunaújvárosi került be: Lack Bálint a hatodik, míg Szüke Andor a hetedik helyen ért célba.

A dunaújvárosi klub időközben már nagyon készül – mind a versenyzők, mind a szervezők – az augusztus 13-14-én Dunaújvárosban megrendezendő F-500-as és GT-15-ös, és GT-30 Európa-bajnoki futamokra. Ezzel a viadallal hosszú évek kihagyása után visszakerül a nemzetközi vérkeringésbe a Kikötői-öböl.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában