DKSE

2022.06.01. 23:57

Aranyos lányok, bronzos csapat

A hétvégén újabb megmérettetésen vettek részt a DKSE tornászai, és ahogy az lenni szokott, megint egy nagy halom éremmel tértek haza a fővárosból.

Morva Dávid

Félreértés ne essék, a DKSE tornászai minden kétséget kizáróan kedves és készséges teremtések, de a címben tett „aranyos” jelző itt legkevésbé sem a személyiségüket hivatott jellemezni, sokkal inkább azt a teljesítményt, amelyet hétről hétre a szerek mellett nyújtanak. Legutóbb hétvégén az országos serdülő- és ifjúsági bajnokságokon. 

Csíki Zsófia, Czifra Lili, Mayer Eszter, Benkő Bogi Fotók: DKSE

Tartva az időrendet, kezdjük a sort a serdülőkkel, akik május utolsó szombatján a fővárosi Központi Tornacsarnokban léptek a szerekhez. A Magyar Torna Szövetség által kiírt első osztályú országos vidékbajnokságon az egyéni összetettben Fehér Lili végzett az élen 44 ezer 500 ponttal. Mögötte Szij Emese Ada zárt 42 ezer egységgel. A szerenkénti finálékban ugráson Fehér Lili 12 ezer 250 ponttal holtversenyben ezüstérmet szerzett. 
Az éremhalmozásnak ezzel azonban még nem volt vége: felemás korláton Lili első, Emese harmadik pozícióban fejezte be a viadalt. Előbbi tornász talajon is remekelt, itt sem talált legyőzőre. Végezetül gerendán Emese bizonyult a jobbnak, közvetlenül mögötte pedig klubtársa zárt. 

Czifra Lili megnyerte az egyéni összetettet és a Kanyó Éva Kupát

Az eredmények mutatják, a dunaújvárosiak uralták a vidéki serdülőmezőnyt, hiszen a négy szerből hármon a DKSE tornászai zártak az élen, emellett az egyéni összetettben is újvárosi tornász lett a legjobb. Az ifi képviselői sem akartak lemaradni a serdülőktől, számukra a csapatbajnokság mellett rendeztek országosat is. 
Csapatban a Czifra Bettina Lili, Csíki Zsófia, Benkő Boglárka, Mayer Eszter alkotta kvartett a vidékbajnokság második helyén végzett (94 ezer 500 pont). Ez a pontszám a csapatbajnokság első fordulóját követően a harmadik helyre volt elegendő. A kiírásnak a második etapját ősszel rendezik majd. 

Serdülőben Fehér Lili aranyat, Szíj Emese ezüstöt szerzett

Az ifiknél egyéni összetettben Czifra Lili remekelt, és megnyerte a kategóriát és az ezzel járó Kanyó Éva Kupát is. 
A DKSE kiválósága a vasárnapi szerenkénti döntőkben sem lassított, az ugrás kivételével mindenhol ő bizonyult a legjobbnak. 
– Fura, de egyben nagyon jó érzés volt szinte mindent megnyerni és a dobogó legtetején állni. Mindegyik elsőségnek nagyon örülök, de a legboldogabbá mégiscsak az összetett érem tesz, ugyanis kitűztem magam elé egy célt, és ezeket sikerült szinte hibátlanul végrehajtani – értékelt a versenyt követően a DKSE aranylánya. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában