Kispályás labdarúgás

2022.06.03. 23:02

A Perkáta nyerte a megyei kispályást

Egy éve az Úrhida, most a Perkáta együttese nyerte meg a megyei kispályás bajnokságot. A Fejérben indult kezdeményezést immár más régiókban is alkalmazzák.

Horog László

– Kora ősszel írtuk ki másodszor a megyei kispályás bajnokságot, az első sorozatra a pandémia első hulláma után, két évvel ezelőtt került sor – mondja Schneider Béla ötletgazda, az MLSZ Fejér megyei igazgatója. – A kollégáim sokat segítettek a sikeres lebonyolításban. A cél egyértelmű volt, azokat a településeket szerettük volna bevonni a labdarúgás vérkeringésébe, ahol nem volt nagypályás felnőttcsapat. Az akkori állapot szerint harminckilenc ilyen akadt a megyében, nem csak kis lélekszámú falvak, akadt közöttük város is. Valamennyi érintett önkormányzat vezetőit felkerestük, először levélben, majd személyesen. 
– Nem titkoltuk, azért szervezzük a bajnokságot, hogy a kezdeményezés nyomán idővel nagypályás csapat szerveződjön. A második évben három településen a kispályás gárdából nagypályás lett, beneveztek a megyei bajnokságba. Így a most zárult szezonban tizenhat csapat kezdte a küzdelmeket. 

A perkátai együttes szerezte meg a bajnoki címet Fotó: Horog László

A négy csoportban zajló területi összevetésekben ősszel és tavasszal minden település rendezett egy-egy tornát. A megyei döntőn – ahogy tavaly is – a csoportok győztesei mérték össze felkészültségüket a MOL Fehérvár Aréna tőszomszédságában. Ezen pedig a Perkáta végzett az élen a Sukoró és a Mezőkomárom előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában