A foci mellett jól rajzolnak

2022.06.10. 18:13

A DPASE egyik növendéke is dobogós helyen végzett a pályázaton

A Bozsik Programban szerzett élményeim – címmel hirdetett ismét rajzpályázatot a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága. A díjátadóra ismét exkluzív környezetben, a MOL Aréna Sóstó gyepszőnyegén került sor.

Horog László

A Bozsik Egyesületi Program U9-es korosztályában 3. helyezett Kovács Botond, a Dunaújváros PASE igazolt labdarúgója veszi át a díjat Sallói Istvántól, Schneider Bélától és Bencsik Istvántól Fotó: FMLSZ

Komoly hagyományai vannak a lassan évtizedes múltra visszatekintő rajpályázatnak. Ahogy múlnak az évek, úgy dolgozik egyre több gyermek színes ceruzával, vízfestékkel, filctollal. Megrajzolja vagy lefesti kedvenc futballistáját, kutakodik a sportban szerzett emlékei között, és örökíti meg legnagyobb élményeit. 
A díjakat az FMLSZ társadalmi elnöke, Bencsik István, az MLSZ Fejér megyei igazgatója, Schneider Béla, valamint a fehérvári futballklub sportigazgatója, Sallói István adta át. 
– Szép hagyományt teremtettünk, lassan tíz éve indítottuk útjára sikeres programunkat, amelynek célja, hogy a nebulók folyamatosan foglalkozzanak a sporttal, a pályán szerzett emlékeiket, élményeiket papíron is megörökítsék. Már több megye, többek között Veszprém és Borsod-Abaúj-Zemplén is átvette a kezdeményezésünket, ami egyrészt nagy öröm, másrészt jelzi, hogy a kezdeményezésünk hasznos és sikeres. Évről évre egyre több rajzot, festményt küldenek hozzánk, az ezúttal beérkezett 322 pályamű rekord, korábban nem pályáztak ennyien. Köszönet érte nem csak a kicsiknek, az oktatási intézmények és egyesületek vezetőinek, valamint a szülőknek a támogatásukért. Ezúttal csak Fejérből kaptunk rajzokat, korábban érkeztek Somogyból és Komárom-Esztergomból is – mondta Schneider Béla. 
Sallói István hozzátette, nagy öröm, hogy a díjátadóra ezúttal is a MOL Aréna Sóstón került sor. 
– A létesítményünk, a MOL Aréna tökéletes otthona egy ilyen ceremóniának. Mivel a rajzpályázat a gyermekek élményeiről szólt, minden pályázót meghívtam a következő Vidi-meccsre, ismét legyen részük egy jelentős futballélményben. 
A pályaműveket a szakmai zsűri két kategóriában és három korosztályban értékelte, valamint internetes szavazás alapján közönségdíjakat is kiosztottak. 
A díjazottak az U7-es kategóriában: Holczer Luca, Szónok Melinda Nóra, Horváth Péter, Pogány Levente, Filep Jázmin, Szalai Tímea, Varga Kristóf, Vinklár Patrik, Greifenstein Ádám. 
Az U9-es kategóriában: Lepsényi Vivien, Kiss Boglárka, Sümegi Léna, Kovács Botond (Dunaújvárosi PASE, egyesületi program, 3. helyezett), Lázi Boróka Johanna, Juhász Amira Adriána, Varga Dominik, Mladoniczki Máté, Irsa Olivér. 
Az U11-es kategóriában: Prikkel Rubina (Szabadegy­háza, intézményi program, 3. helyezett, Joanovics Jázmin (Szabadegyháza, intézményi program, 3. helyezett), Sipos Kata, Goda Olivér, Váczi Viktória, Molnár Gergő, Kovács Mirella, Ilyés Bence, Vágner Ferenc. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában