Foci

2022.05.15. 20:31

Két, büntetőből lőtt góllal fordított és nyert a DPASE

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság közép csoportjának 36. fordulójában vasárnap a DPASE csapata megyei rangadón fogadta az Iváncsát, s végül behúzta a három pontot.

Gallai Péter

Petró Balázs akcióban, a mérkőzés hajrájában lőtt gólokkal tartották itthon a pontokat Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A hazaiak a múlt héten a kieső helyen álló Dabas-Gyóntól kaptak ki, így volt miért javítani vasárnap. Igaz, ez nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a szezon végére alaposan formába lendült megyei rivális volt a vendég. 
DPASE – Iváncsa 2–1 (0–0) 
DPASE: Pokorni – Molnár (Huszty 71.), Tölgyesi, Bozsoki, Báló, Dorogi (Kesztyűs 59.), Papp, Novák (Tóth 55.), Jakab, Szepessy, Petró (Székely 71.). Vezetőedző: Dobos Barna. 
Iváncsa: Varga – Suszter, Kovács (Szellák 41.), Nyul, Fehér, Aradi, Cseszneki, Pribék, Madarász, Molnár (Balogh 83.). Vezetőedző: Tóth András. 
A kezdés után egyből ziccerrel nyitott az ellenfél, amit Pokorni bravúrral védett. Nem sokkal később Jakab távoli löketét iváncsai kollégája hasonló produkcióval hárította. Utána jobbára a mezőnyben folyt a játék, aztán az ivószünetet követően a DPASE próbálkozott többször kezdeményezni, de komolyabb helyzetek nélkül. 
A szünetet követően egyből a hazaiak léptek fel támadólag, mégis az 52. percben egy védelmi hibából az ellenfél szerzett vezetést. Utána a vendégek visszaálltak, a DPASE pedig sorra szállította a helyzeteket, de ezek mind kimaradtak. Aztán a 77. percben Tóthot buktatták a büntetőterületen belül, Papp pedig értékesítette a tizenegyest. A 86. percben Tóth beadásába kézzel ért a tizenhatoson belül az egyik iváncsai játékos, amiért újabb büntetőt kaptunk, s Papp ezúttal sem hibázott. Két perccel később egy szintén jogosnak tűnő harmadik büntetőt már nem fújt be a bíró a DPASE-nek. A ráadás percekben még két iváncsai kapott piros lapot. Egyiket reklamálásért Szellák, a másikat pedig könyöklésért Aradi. 
További eredmények: Bp. Honvéd-MFA II – Paks II 2–0, FTC II – Vác 5–1, ESMTK – Makó 3–4, Gerjen – Balassagyarmat 0–3, Mohács – Rákosmente 3–2, MTK II – Cegléd 2–3, Dabas – Dabas-Gyón 0–0, Hódmezővásárhely – Monor 1–1. A Kozármisleny – Szekszárd meccs lapzártánk után ért véget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában