Sárkányhajó

2022.05.17. 21:33

Fiatalok és seniorok egyaránt a dobogón

A napokban rendezték meg hatodik az outrigger sárkányhajó magyar bajnokságot és rangsoroló versenyt Fadd-Domboriban. A Dragon Steel SE tizenhárom versenyzővel nevezett a viadalra, akik végül három arany-, három ezüst-, valamint három bronzérmet szereztek.

Gróf András

A koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború miatt sorra maradtak el a nemzetközi versenyek, így csak hazai vizeken ülhetnek hajóba az újvárosi sportolók. A Dragon Steel SE elnökét, Tóth Editet kérdeztük a legutóbbi versenyről. 
– Az outrigger (polinéz) kenu különleges vendéghajóval (banánnal) rendelkezik, amely nagy stabilitást nyújt a hullámosabb vizeken. A kenutestnek egybeépített beülője van, kormányzása lábbal történik. Váltott kézzel való evezésre is alkalmas. Mi sárkányhajólapáttal használtunk a versenyen. A mostani viadalon a versenyzők egyénileg indultak, és az ott elért eredményeik alapján rangsorolták őket. Minden ifjúsági sportolónknak biztosítottuk a lehetőséget a részvételre, de sajnos egyéb elfoglaltságok, mint például az érettségi, nem tudott mindenki indulni – mondta. 

Tóth Edit elnök is érmet szerzett, fantasztikusan szerepeltek az idősebbek is Fotók: Dragon Steel SE

Majd rátért az eredményekre. Az U18-as korosztályban rajthoz álló versenyzőik közül a 150 méteres távon ezüst­érmet szerzett Biró Vivien, Lakatos Adél és Wizner Dávid pedig a negyedik helyen végzett. 1500 méteren Biró Vivien ismét ezüst­érmes lett, és Lakatos Adél is felállhatott a dobogó harmadik fokára. Wizner Dávid pedig ezen a távon is éppen lecsúszott a pódiumról. Az elnök szerint ezen eredmények alapján úgy gondolja, mindannyian méltó tagjai lehetnek a magyar válogatottnak. 

AZ U18-as Biró Vivien és Lakatos Adél érmekkel térhetett haza

– A 39–74 éves sportolóink is fantasztikusan szerepeltek. 150 méteren a senior B női kategóriában sikerült a döntőt megnyernem. A férfiak közül a senior C kategóriában Körmendi László aranyérmet szerzett, és ugyanitt Sipos Árpád negyedik helyezett lett. 1500 méteren négy dobogós helyezésünk is született. A senior B női kategóriában bronzérmes lettem. Továbbá Sipos Árpád megnyerte a senior C férfi kategóriát, Varga Béla ezüstérmet, Körmendi László pedig bronzérmet szerzett. Folytatjuk a felkészülést, hiszen május 21-én rendezik meg a 11. hosszú távú sárkányhajó magyar bajnokságot Baján – tette hozzá Tóth Edit. 


A fadd-dombori viadalon részt vett Dragon Steel SE sportolók: Biró László, Biró Vivien, Hallas János, Kótai Ferenc, Komori Otília, Körmendi László, Lakatos Adél, Lakatos Viktor, Nyíri Andrea, Sipos Árpád, Tóth Edit, Varga Béla, Wizner Dávid. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában