Szerenkénti döntőkbe is bejutottak a DKSE-tornászok

2022.05.19. 22:04

Ezüstérmet szereztek a magyar válogatottal

A DKSE három sportolója, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Makai Lilla, valamint Szujó Hanna, Balázs Kíra összeállítású magyar női tornacsapat ezüstérmet szerzett csütörtökön a franciaországi Gymnasiadén, egyéni összetettben Mayer Gréta a dobogó harmadik fokára állhatott.

Morva Dávid

A dobogós válogatott, balról Mayer Gréta, Szujó Hanna, Makai Lilla, Makovits Mirtill, valamint Balázs Kíra Fotó: MATSZ

A hölgyek parádéja itt nem fejeződött be a középiskolás korosztály legkiemelkedőbb sporteseményén, ugyanis minden szeren volt két magyar döntős a pénteki finálékban. 
A hölgyek a keddi felemás korlát és ugrás után csütörtökön a gerenda és a talaj selejtezőivel folytatták a versenyt. Előbbi szeren Szujó Hanna elsőként (13,150), Makovits Mirtill negyedikként (12,500) jutott a fináléba. Talajon Mayer Gréta harmadik (13,000), Szujó Hanna ötödikként (12,600) került a legjobbak közé. Így a hölgyek összesen nyolc döntős helyet szereztek: ugrásban Szujó Hanna, Mayer Gréta; gerendán Szujó Hanna, Makovits Mirtill; felemás korláton Makai Lilla, Makovits Mirtill, talajon pedig szintén Szujó Hanna, Mayer Gréta. 
További remek eredmény, hogy a Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Makai Lilla, Szujó Hanna, Balázs Kíra alkotta magyar együttes a második helyet érte el a csapatversenyben, egyéni összetettben pedig Mayer Gréta nyakába bronzérem került. 
A DKSE csapattal tartott edzője, Badics Réka így értékelt: – Talajon kezdtünk, ahol szépen is tornáztak a mieink. Apróbb hibák voltak ugyan, de ezzel együtt nagyobb rontás nem volt. Következett a gerenda, itt azért voltak már problémák sajnos, de ezzel együtt mind a négy szeren tudtunk finálékat szerezni. Egy szeren, egy nemzetből maximum két fő juthat a döntőbe, ezt mi szerencsére maximálisan kihasználtuk. 
Hozzátette: – A csapatversenyben az első nap után a harmadik helyen álltunk, a csütörtöki eredmények tükrében sikerült előrelépnünk és végül a másodikként zárni a viadalt. Külön öröm, hogy Mayer Gréta az egyéni összetettben is remekül szerepelt és érmet tudott nyerni. 
Draskóczy Imre szövetségi kapitány: – Elégedettek lehetünk, hiszen a csapat a második helyen végzett, egyéni összetettben pedig Mayer Gréta révén lett egy bronzérmünk. Nagy boldogság, hogy minden szeren lett két finalista. Összességében elmondhatom, hogy nagyon jó verseny volt, sok izgalommal, erős mezőnnyel. Alig volt rontás, csak Mayer Grétinek akadt hibája gerendán, de így is meglett az összetett érem. Örülök annak, hogy egy erős mezőnyben mindenki helyt tudott állni. Fontos megjegyezni, hogy ez a verseny jó erőpróba az Európa-bajnokság előtt, egy felkészülési állomásnak tekintjük. Azt látom, hogy Mayerrel számolhatunk a kontinensviadalon is. 
 

Mayer Gréta
Forrás: MATSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában