Jégkorong

2022.05.16. 23:46

Az új szezont finn edzővel kezdik meg az Acélbikák

Hétfőn este bejelentették, hogy a finn Niko Eronen lesz a Dunaújvárosi Acélbikák Erste ligás csapatának vezetőedzője a következő szezonban.

Agárdy Csaba

Dunaújváros Az Acélbikák közleménye: 
„Korábban már hírül adtuk, hogy új irányvonallal, megújult, fiatalokat összefogó, komplex elképzeléssel, az úgynevezett Acélbikák Sportkarrier programmal (ASP) vágunk neki az előttünk álló közép-, hosszú távú időszaknak. Sportkarrierprogramunk mentora, Niko Eronen, valamint sportszakmai igazgatónk, Revák Zoltán azon dolgoznak, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák felnőtt profi jégkorongcsapata a következő 3-5 évben visszatérjen a hagyományaihoz, és a saját utánpótlásából kinevelt játékosokkal érjen el sikereket. 
 

A Dunaújvárosi Acélbikák új edzője, a finn Niko Eronen Fotó: Tomi Autio/Twitter

Ennek figyelembevételével döntött úgy vezetőségünk, hogy a 2022/2023-as szezonban, a sportkarrierprogram csúcsán álló Erste Liga-csapatunk vezetőedzői feladataival is Niko Eronent bízza meg. Niko személyében már most egy igazán lendületes, fiatal, a sportág iránt elhivatott és szakmailag igen felkészült edzőt ismerhettünk meg. Örömünkre szolgál, hogy csatlakozott hozzánk, és hogy teljes figyelmét fogja szentelni mind az Acélbikák Sportkarrier Programnak, mind a Dunaújvárosi Acélbikák profi jégkorongcsapatának. 
 

A munka tehát javában zajlik, az élet az Acélbikáknál nyáron is pezseg. Hamarosan folytatjuk, jöhetnek a játékosbejelentések.” 
A harminchárom éves finn tréner hazájában viszonylag hamar edzőségre adta a fejét, hiszen fiatal kora ellenére már tizenegy éve felnőttcsapatokat készít fel. Nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, egy év másodedzőség után vezetőedzői feladatokat kapott olyan egyesületeknél, mint a dán Sönderjyske Vojens vagy a norvég Narvik első osztályú együttese. Vagyis úgy tűnik, jó kezekbe kerültek az Acélbikák. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában