Röplabda

2022.04.26. 20:18

Sorsdöntő párharcot kezd szerdán a DKSE együttese

A 2021/2022. évi férfiröplabda-Extraliga rájátszásában a Dunaújvárosi KSE együttese a 7–8. helyért vív páros csatát Kistext-Party.CO csapatával. Az egyik fél három győzelméig tartó párharc első felvonását holnap 18.30-kor rendezik Budapesten.

Gróf András

Fotó: LI

A bajnoki év sorsdöntő csatája lesz ez, hiszen az idei versenykiírás szerint a vesztes kénytelen lesz elbúcsúzni az Extraligától, és a következő bajnoki szezonban csak az NB I.-be nevezhet. Az alapszakaszban mindkét alkalommal Kistext-Party.CO gárdája diadalmaskodott, de az újvárosiak vezetőedzője, Tomanóczy Tibor szerint a mostani már egy teljesen új szituáció lesz.

Kecskeméti Bálintnak (középen) és társainak a sikerhez szükségük lesz az egyéni pluszokra Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 – Az ellenfelünk az utóbbi időszakban nincs jó formában. Személyi változtatásokkal, illetve edzőcserével próbáltak ezen változtatni. Ennek ellenére három vereséggel zárták a Debreceni EAC elleni párharcot, pedig a papírforma alapján ők voltak az esélyesebbek. Mi a szezon eleje óta sokat fejlődtünk, a fiatal játékosaink rutinosabbak lettek. Ezúttal azt a szintet, ritmus kell produkálnunk, mint amit a kecskemétiek ellen nyújtottunk. Szükség lesz azokra az egyéni pluszokra, amik már az előző összecsapásokon jellemezték a társaságot. Ugyanazzal a kerettel készülünk, amivel a legutóbbi párharcot vívtuk meg. Természetesen hátrányt jelent számunkra, hogy idegenben kezdünk, de ne felejtsük el, hogy az egyetlen idei győzelmünket vendégként, a Kecskeméti RC otthonában értük el. 
A helyosztó további menetrendje a következő: Dunaújvárosi KSE – Kistext (április 30., szombat, 19 óra), Kistext – Dunaújvárosi KSE (május 3., kedd, 18.30), Dunaújvárosi KSE – Kistext (május 6., péntek, 19 óra, amennyiben szükséges), Kistext – Dunaújvárosi KSE (május 9., hétfő, 18.30, amennyiben szükséges). 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában