A Légiósok ellen javítana a Dunaújváros Gorillaz

2022.04.07. 20:03

Pupp Réka cselgáncsozó olimpikon végzi majd el a kezdőrúgást a vasárnap délutáni derbin

Két, a bajnokságot vereséggel kezdő csapat találkozik vasárnap a radari műfüves pályán. A DAK Acél Dunaújváros Gorillaz a Pécs Legioners ellen lép pályára.

Morva Dávid

Fotó: LI

Mint ahogy korábban arról beszámoltunk, az ezüsthátúak kikaptak a szezonnyitón: hazai pályán szoros találkozón szenvedtek 12–10 arányú vereséget az Old Boystól. Aktuális ellenfelük, a Pécs Legioners gárdája ennél sokkal rosszabbul járt, ugyanis méretes zakóba szaladtak bele a baranyaiak: 49–14-re kaptak ki a székesfehérvári Enthroners második csapatától. 
 

„Nagy arányú vereséget szenvedtek a pécsiek, ráadásul ki is dőlt öt kezdőjátékosuk, akik közül hárman biztosan nem lépnek pályára ellenünk sem, ketten pedig kérdésesek” – mondta el Madarász Attila, az egyesület és a csapat első embere. 
 

A hazaiak ezzel szemben sokkal jobban állnak, sérültjük ugyan nincsen, de két játékos magánjellegű elfoglaltsága miatt nem lesz jelen. Jó hír ugyanakkor, hogy a szezonnyitót sportorvosi igazolás hiánya miatt kihagyó játékosok azóta pótolták az iratokat, így részt vehetnek a mérkőzésen. 
 

Az irányító kérdésköre azonban még mindig nem megoldott, így kényszerből ugyan, de Madarász Attilára hárul ez a feladat is. 

 

A hazaiak 36 hadra fogható játékossal várják a mérkőzést
„Ahogy számoltuk, 36 körüli létszámunk lesz. Bizakodó vagyok, jobbak vagyunk, többen vagyunk, meg kell, hogy legyen a találkozó. Az irányító nemcsak most, hanem várhatóan a teljes szezonban én leszek majd, ami azért okoz némi fejtörést. Életemben nem játszottam azon a poszton. Amikor kezdtem a sportágat, a támadó oldalon elkapót játszottam, és bár természetesen látom a játékot és a hívásokat, de ettől még nem teljesen komfortos ez a szerep számomra.” 
 

A találkozó vasárnap délután 15 órakor kezdődik a radari sporttelepen. A mérkőzés érdekessége, hogy a kezdőrúgást a tokiói olimpián ötödik helyen végző, dunaújvárosi születésű cselgáncsozó, Pupp Réka végzi el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában