Röplabda

2022.04.18. 20:00

Folytatódhat a Kecskemét elleni izgalmas párharc

„Hiszek abban, hogy el tudjuk kapni a Kecskemétet” – nyilatkozta a férfiröplabda Extraliga rájátszásában az 5–8. helyért folyó párharc második, dunaújvárosi csatája után a DKSE mestere, Tomanóczy Tibor. Igaza lett, vasárnap Kecskeméten összejött a bravúr.

Gróf András

2022.04.15. DKSE Röplabda Akadémia-Kecskemét felnőtt férfi röplabda mérkőzés Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A férfiröplabda Extraliga rájátszásában az 5-8. helyért két találkozót is játszott az elmúlt napokban a Dunaújvárosi KSE együttese. Múlt héten pénteken hazai pályán vereséget szenvedtek, ám vasárnap idegenben diadalmaskodtak az egyik fél három győzelméig tartó küzdelemben. 
 

Dunaújvárosi KSE – Kecskeméti RC 1–3 (28, -13, -20, -22) 
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, 150 néző. 
Dunaújvárosi KSE: Farkas L., Hatvany Zs., Kecskeméti B., Kisházi, Pavljuk, Laczi, Sümegi (liberó). Csere: Tóth K., Gutierrez, Tajti, Winter, Juhász B. (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 
Kecskeméti RC: Baserio, Sidiropoulos, Gebhardt N., Tomanóczy B., Argilagos, Fundora, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Török Zs., (liberó), Szabó A., Balla, Palánkai-Omoshebi, Kiss B., Bogdán, Kasnyik. Vezetőedző: Nagy József. 
 

Tomanóczy Tibor: – Küzdöttünk, de mivel volt még lehetőségünk szettet nyerni, így nem vagyok elégedett a pénteki játékkal. Hiszek abban, hogy el tudjuk kapni a Kecskemétet. 
 

Nagy József: – Az első szettet nagyon jó játékkal kezdtük, de az egyik állásban beragadtunk, ami szorossá tette a végjátékot, amit el is veszítettünk. A következő játszmában sikerült hatékonyabban befejezni a támadásainkat, ami látszik az eredményen. A harmadik és a negyedik szettben viszont csak a végére sikerült kiharcolni a győzelemhez elegendő különbséget. 

Hatvany Zsolt (13) ismét az egyik vezéregyénisége volt az újvárosiaknak Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Kecskeméti RC – Dunaújvárosi KSE 2–3 (30, -16, 20, -21, -13) 
Messzi István Sportcsarnok, 100 néző. 
Kecskeméti RC: Szabó A., Török S., Gebhardt N., Tomanóczy B., Argilagos, Fundora, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Török Zs. (liberó), Bogdán, Sidiropoulos, Baserio, Palánkai-Omoshebi, Kasnyik, Kiss B. 
Dunaújvárosi KSE: Farkas L., Hatvany Zs., Kecskeméti B., Kisházi, Pavljuk, Laczi, Sümegi (liberó). Csere: Juhász B., Winter, Tóth K., Gutierrez, Tajti. 
 

Nagy József: – Gratulálok a Dunaújvárosnak a lelkes játékhoz. Készülünk a negyedik találkozóra. 
 

Tomanóczy Tibor: – Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen ez számunkra a bajnoki szezon első sikere. A csapat minden játékosa nagyszerűen játszott, mindenkire büszke vagyok. Játékosaim bebizonyították, hogy igazi sportemberek. 
A negyedik összecsapást csütörtökön 19 órakor rendezik a Dunaújváros Sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában