A nemzeti csapatban

2022.04.19. 18:57

Csapó Kyra bekerült a válogatott keretébe

Gallai Péter

Csapó Kyra eddig egyszeres válogatott Fotó: Török A./NS

Szemerey Zsófia és Klujber Katrin betegség miatt nem tudott csatlakozni a női kézilabda-válogatott keretéhez a csütörtöki és a vasárnapi Európa-bajnoki selejtező előtt. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány Szemerey helyett a DVSC Schaeffler dunaújvárosi nevelésű kapusát, Csapó Kyrát hívta be a keretbe – tudatta kedden a Magyar Kézilabda Szövetség honlapja. 
Csapó 2010-ben igazolt el először nevelőklubjából, utána szerepelt a Siófok, a Győr, a Mosonmagyaróvár és a francia Metz színeiben – velük bajnoki aranyérmet szerzett – úgy, hogy közben háromszor is visszatért a DKKA-hoz, így tagja volt a 2016-ban EHF Kupa győzelmet szerzett csapatnak. Legutóbb 2018-tól 2020-ig szerepelt a Kohászban, akkor igazolt a debreceni együtteshez, ahonnan távozik: a múlt héten jelentették be, hogy Érden folytatja pályafutását a huszon­nyolc éves játékos. 
A magyar válogatott csütörtökön 20 órától Portugália vendége lesz, vasárnap pedig 14.45-től Győrött Szlovákiát fogadja a csapat a hatodik fordulóban. 
A csoport állása: 1. Magyarország 6 p. (+13), 2. Spanyolország 6 p. (+5), 3. Portugália 4 p. (–6), 4. Szlovákia 0 p. (–12). 
A 2022-es északmacedón–montenegrói–szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki. A torna biztos résztvevője a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában