Úszóverseny

2022.04.12. 09:30

Az Arany Üst tovább él: ez a negyvenegyedik

Harminchárom egyesület – köztük a DKSE – versenyez a héten a Fabó Éva Sportuszodában

Agárdy Csaba

Ma délutántól ismét Újvárosban tempóznak a legtehetségesebb úszók

Fotó: Zsedrovits Eniko

Ma délután kezdődik a Fabó Éva Sport­uszodában a 41. Arany Üst nemzetközi úszóverseny. Az idén persze csak jóindulattal nevezhetjük nemzetközinek, mivel a koronavírus-járvány miatt csak egy szerb csapat érkezik Dunaújvárosba. De legalább meg lehet rendezni a viadalt. 
Az Arany Üst nem akármilyen múltra tekint vissza, több egykori kiválóságunk ezen a versenyen (is) bontogatta a szárnyait, például az olimpia bajnokaink közül Egerszegi Krisztina vagy Darnyi Tamás, hogy csak két nevet említsünk meg. Rendszeresen tiszteletüket tették itt a Magyar Úszó Szövetség aktuális elnökei, szövetségi kapitányai. Amíg a járvány nem érte utol Európát, a kontinens megannyi országából jöttek az úszók az Arany Üstre. Arról már ne is beszéljünk, hogy a hetvenes években a Magyar Televízió élőben közvetítette a viadalt. 
Bene Verától, a Dunaújvárosi KSE úszó-szakosztályának vezetőjétől megtudtuk, összesen harminchárom klub nevezett, a DKSE húsztagú csapattal indul. Két korosztályban, a gyermekben és a serdülőben mérik össze a tudásukat az ifjak. 
A dunaújvárosiak együttesében ott lesz Kovács-Seres Hunor is, aki a sportág egyik legnagyobb ígérete, és nemcsak a medencében, hanem a nyílt vízen is, sőt, ez utóbbiban 5000 méteren serdülő Európa-bajnok. 
Az Arany Üst ma 14 órakor kezdődik, és péntekig tart. Szerdától péntekig előfutamokat, illetve döntőket rendeznek, kedden csak időfutamokat. Mindhárom napon az előfutamok délelőtt 9 órakor, a döntők pedig 16 órakor kezdődnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában