Röplabda

2022.04.22. 22:05

A Kecskemét nyerte a negyedik meccset

A férfiröplabda-Extraliga rájátszásában az 5–8. helyért játszott páros csata negyedik találkozóját elveszítette a Dunaújvárosi KSE együttese. Csütörtök este hazai pályán szenvedtek vereséget az újvárosiak, így összesítésben 3–1-re kikaptak az egyik fél három győzelméig tartó küzdelemben.

Gróf András

Fotó: LI

A vasárnapi kecskeméti sikerrel felcsillant a remény az újvárosiak előtt. Ennek megfelelően remek hangulatban kezdődött a találkozó. Az elején a vendégek hamar elhúztak három ponttal, de a játszma közepére sikerült a hazaiaknak minimalizálni a hátrányukat. A hajrá előtt időt kért a házigazdák mestere, aminek köszönhetően sikerült is kiegyenlíteni az állást. A végjátékot azonban a kecskemétiek bírták jobban, így megszerezték a vezetést. 

A DKSE csütörtökön este játszott a Kecskeméttel, most már a Kistextre készülnek Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A második szettben sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, de 14:14 után Fundora kiváló nyitásai után hamar öt pont lett a dunaújvárosiak hátránya. A játszma végét sikerült szorossá tenni, de a rutinos vendégek három pont különbséggel megnyerték a játékrészt. A harmadik szettben is nagyot küzdöttek a hazaiak, hiszen ötpontos vendég előnyről egyenlítettek 18:18-ra. Ez azonban felemésztette a csapat energiáját, így a kecskemétiek magabiztosan uralták a végjátékot, és zárták le a találkozót, ezzel együtt a négy mérkőzésig tartó párharcot. 
Tomanóczy Tibor: – Maximálisan gratulálok a csapatunknak, a végletekig küzdöttek a játékosaim. A mérkőzés többi részét nem minősítem. Mostantól már a Kistext elleni meccsekre készülünk. 
Nagy József: – Magasabb hőfokon tudtuk magunkat tartani az egész mérkőzésen, emiatt sokkal koncentráltabban játszottunk, mint az előző találkozón. Gratulálok a srácoknak! 
 

DKSE –  Kecskeméti RC 0:3 (–21, –22, –20) 
DKSE: Farkas L., Hatvany Zs., Kecskeméti B., Kisházi, Pavljuk, Laczi, Sümegi (liberó). Csere: Juhász B., Winter, Tajti, Tóth K., Gutiérrez. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 
Kecskeméti RC: Tomanóczy B., Sidiropoulos, Fundora, Baserio, Argilagos, Gebhardt N., Gebhardt Á. (liberó). Csere: Szabó A., Palánkai-Omoshebi, Kasnyik, Kiss B., Balla, Bogdán Török Zs. (liberó). Vezetőedző: Nagy József. 
 

Kialakult tehát a helyosztók végleges párosítása. 1-2. helyért: Pénzügyőr SE – Fino Kaposvár, 3-4. helyért: GreenPlan-VRC Kazincbarcika – MAFC-BME, 5-6. helyért: Kecskeméti RC – Debreceni EAC, 7-8. helyért: Kistext – Dunaújvárosi KSE. A párharcok az egyik fél három győzelméig tartanak. A kiírás szerint az első mérkőzés pályaválasztója az alapszakaszban kisebb helyezési számú csapat. Tehát a DKSE gárdája ezúttal is idegenben kezdi a párharcot. 
A pontos program még nem készült el. A páros küzdelemnek igen nagy a jelentőségük, hiszen a 8. helyen végzett csapat a 2022/2023. évi szezonban csak az NB I. Ligában jogosult indulni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában