Jégkorong

2022.04.03. 18:54

A Fehérvár történetének első döntős szereplése

A már biztos Bajnokok Ligája-induló Hydro Fehérvár AV19 fináléba jutott az osztrák jégkorongligában, miután az elődöntő ötödik mérkőzésén 4–1-re győzött pénteken este a Villach otthonában és 4–1-re megnyerte a párharcot. A Red Bull Salzburg elleni lesz az első finálé a székesfehérvári együttes történetében.

MTI

Székesfehérvár 20220330 jégkorong Alba Volan AV 19 Villach Foto:Domotor Csaba Nemzeti Sport csapat öröm Erdély Csanád Alba Volán

Az osztrák liga elődöntőjébe első alkalommal bejutott Fehérvár a múlt csütörtöki nyitányon hosszabbítás után kapott ki Villachban, szombaton pedig otthon 6–3-mal vágott vissza, majd hétfőn ismét Villachban 4–0-ra diadalmaskodott. Szerdán a hirtelen halál már a Volánnak segített 5–4-gyel, így egyetlen siker választotta el a gárdát a finálétól. Az elődöntős párharcot lezáró pénteki összecsapás gól nélküli első harmada után a fehérvári együttes kétszer is betalált, és bár a házigazda szépített, a záró húsz percben Erdély Csanád duplája eldöntötte a mérkőzést.

A Dunaferrben nevelkedett Erdély Csanád duplája végleg döntött az ötödik meccsen Fotó: DCs/NS

A másik ágon az alapszakaszgyőztes Red Bull Salzburg már bejutott a döntőbe, ez egyben azt is jelentette, hogy a Fehérvár a következő idényben indulhat a Bajnokok Ligájában. A Dunaferr volt a legutóbbi magyar klub, amely 25 évvel ezelőtt – az akkor még BEK-nek hívott – legrangosabb európai kupasorozatban szerepelhetett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában