Birkózás

2022.03.09. 23:13

Pupp Viktória nagy lépést tett meg a válogatottság felé

Szombaton rendezték meg Kiskunfélegyházán a serdülő korcsoport szabadfogású és női birkózó válogatóversenyét. A DKSE és fiókszakosztálya (Gurics György BDSE) összesen öt versenyzővel képviseltette magát az eseményen. 

duol.hu

Ami a hölgy indulót illeti, Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint Pupp Viktória 62 kilogrammban az első fordulóban bárándi ellenfelét 10–0-ra legyőzte, majd a tököli birkózó lányt két vállra fektette. Az elődöntőben jászberényi riválisát pedig tussal verte. A döntőben a Vasas SC birkózóját szintén tus győzelemmel múlta felül, így aranyéremmel zárta a napot. 

Pupp Viktória a dobogó legfelső fokán Fotó: DKSE

– Viktória végig koncentrálva, magabiztos birkózással megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára, ezzel az eredménnyel nagy lépést tett a súlycsoportban a válogatottság megszerzése érdekében – ismertette a vezetőedző. 

A Gurics György BDSE versenyzője, Éva Bence a +85 kg-osok között egy győztes és három vesztes mérkőzést követően az ötödik helyen végzett. Végül Garbacz Bence, Miklós Márton és Miklósics Roland (mindhárom DKSE) helyezetlenül zárt. 

Vasárnap a serdülők kötöttfogású válogatóját rendezték meg, ahol a négy dunaújvárosi versenyzőből senkinek sem sikerült pontszerző helyen végeznie. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában