A Pénzügyőr a párosítás toronymagas esélyese

2022.03.18. 10:30

Negyeddöntő: szeretnének becsülettel helytállni

A negyeddöntőkkel folytatódik a 2021/2022. évi röplabda Extraliga. A Dunaújvárosi KSE együttese ma 20 órakor a Pénzügyőr vendégeként kezdi meg a három nyert mérkőzésig tartó párharcot.

Gróf András

Fotó: LI

A fővárosiak magabiztos teljesítménnyel végeztek az alapszakaszban az első helyen, amíg az újvárosiak pont nélkül zárták a bajnokság első etapját. A fentiek ismeretében nem nehéz eldönteni, hogy melyik együttes számít a páros csata esélyesének. A Pénzügyőr gárdájának jó formáját bizonyítja, hogy a múlt hétvégén ellenállhatatlan játékkal diadalmaskodtak az MVM Magyar Kupa fináléjában. A DKSE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor reálisan látja az esélyeket. 
– Természetesen tudjuk, hogy a friss kupagyőztes a párharc toronymagas esélyese, de nem feltartott kézzel lépünk pályára. Szeretnénk becsülettel helytállni, és minél több pontot szerezni. Kecskeméti Bálint szerencsére felépült bokasérüléséből, így rá maximálisan számíthatunk. 

Kecskeméti Bálint felépült, így rá maximálisan számíthat a vezetőedző


A negyeddöntő további párosítása: Fino Kaposvár – Debreceni EAC, Green Plan-VRC Kazincbarcika – Kistex, MAFC-BME – Kecskeméti RC. 
A realitásokat nézve a ­DKSE együttese mint vesztes az 5-8. helyért játszhat majd tovább a folytatásban. A negyeddöntő vesztes csapatai közül az alapszakaszban legkisebb helyezési számú csapat játszik a legnagyobb helyezési számúval. Az 5–8. helyért a párharcok három nyert mérkőzésig tartanak. Időpontok: április: 15., 17., 20., ha szükséges 22., 24. 
A helyosztókon a párharcok győztesei játszanak egymással az 5–6. helyért. Az első mérkőzés pályaválasztója az alapszakaszban kisebb helyezési számú csapat. A vesztesek a 7–8. helyért csatáznak egymással. Ezek a helyosztók három nyert mérkőzésig tartanak. A 8. helyen végzett csapat a 2022/2023. évi szezonban az NB I. Ligában jogosult indulni. Időpontok: április 29., május 1., 4., ha szükséges 6., 8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában